Työmarkkinajohtaja Markku Jalosen uuden sopimusjärjestelmän luomisessa on otettu aikalisä. (Kuva: Sonja Eloranta)

KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan työntekijäpuolen neuvottelujärjestöt ovat päättäneet ottaa aikalisän maakuntauudistuksen vaatiman uuden sopimus- ja neuvottelujärjestelmän luomisessa. Asian tiimoilta palataan neuvottelupöytään sen jälkeen, kun kunta-alan uudet virkaehtosopimukset on saatu voimaan.

-Alun perin meillä oli sovittu neuvottelujen takarajaksi lokakuun loppu. Kun sote- ja maakuntauudistus lykkääntyi vuodella, niin päädyimme siirtämään uutta neuvottelujärjestelmää koskevat neuvottelut jatkettavaksi sen jälkeen, kun olemme saaneet uudet kunta-alan sopimukset voimaan, kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen kertoo.

Vaikka uuden sopimusjärjestelmän neuvotteluja jatketaan vasta ensi vuoden puolella, niin neuvoteltavaa osapuolilla riittää.

-Meillä on ollut menossa kahdet vaativat neuvottelut päällekkäin. Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset päättyvät tammikuun lopussa 2018. Meneillään olevan liittokierroksen osalta odotamme nyt teollisuuden puolelta viestiä siitä, millaisilla ehdoilla sopimuksia siellä tehdään, Jalonen kertoo.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä