Hankintalain uudistuksen yhteydessä on puhuttu paljon muun muassa julkisista ict-hankinnoista.

Käy yhä todennäköisemmäksi, että hankintalain uudistus siirtyy seuraavan eduskunnan päätettäväksi. Talousvaliokunnan apulaissihteeri Johanna Rihto-Kekkonen kertoo, että parhaillaan valiokunnan käsittelyssä ovat sähkötuet.

– Tilanne on haasteellinen, koska sivusta on tullut uusia asioita ja tilanteet elävät.

Lakia ei kuitenkaan ole raakattu listalta pois.

Käsiteltäviä asioita on kuitenkin paljon ja kiire ilmeinen.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Rihto-Kekkonen sanoo, että hankintalain epävarma eteneminen talousvaliokunnassa ei ole päättäjien kannanotto mihinkään suuntaan vaan arjen realismia.

Eduskunnan verkkosivuilta näkyy, että talousvaliokunnan käsiteltävien listalla on hankintalain lisäksi muitakin isoja kokonaisuuksia. Ensi viikolla käydään läpi muun muassa EU:n raaka-ainealoitetta, pääomamarkkinoiden houkuttelevuutta, kriisiajan valtiontukipuitteita, rahanpesua, pakkausjätteitä ja kaupparekisterilakia.

Paljon kritiikkiä

Hankintalain uudistus on herättänyt runsaasti julkista keskustelua, ja sitä ovat arvostelleet niin kunnat, yrittäjät kuin esimerkiksi Kilpailu- ja kuluttajavirasto. Uudistuksen pelätään tekevän hankinnoista entistä monimutkaisempia.

Arvostelua on herättänyt myös se, että laki täsmennä niin sanottujen inhouse-yhtiöiden tilannetta julkisissa hankinnoissa.

Lue lisää Uusikaan hankintalaki ei puutu inhouse-kysymyksiin – ”Lain eteneminen on vielä epävarmaa”

Lakiklinikka: Miksi sidosyksiköitä tarvitaan?

Harmaa vyöhyke: Inhouse-yhtiöiden määräysvalta

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*