Perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajoaa. 20 kansanedustajaa perustaa uuden eduskuntaryhmän. Mukaan lähtevät kaikki Sipilän hallituksen ministerit Timo Soinin johdolla.

Ex-puheenjohtaja Timo Soini ja 20 muuta perussuomalaisten kansanedustajaa on irtaantumassa omaksi eduskuntaryhmäkseen. Ryhmässä ovat mukana kaikki perussuomalaisten ministerit. Uudesta ryhmästä tiedotusvälineille kertoi ryhmään kuuluva Simon Elo hieman ennen perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokousta.

Ryhmä haluaisi jatkaa Sipilän hallituksessa entisellä ohjelmalla. Mahdollista on myös uuden puolueen perustaminen ennen seuraavia vaaleja.

 -Raskain mielin joudumme myöntämään, että perussuomalaiset eivät enää ole se puolue johon liityimme ja jota rakastimme. Tämä on äärettömän kova, mutta loppujen lopuksi yllättävän helppo päätös, sillä tänään päätimme siitä keitä me olemme. Sellaista ei voi tehdä, jonka kanssa ei voi elää. Uuden toivon aika alkaa, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo toteaa medialle lähetetty lähetetyssä tiedotteessa.

Uusi vaihtoehto -ryhmän jäsenet:

Simon Elo

Kike Elomaa

Tiina Elovaara

Reijo Hongisto

Ari Jalonen

Arja Juvonen

Kimmo Kivelä

Kari Kulmala

Jari Lindström

Anne Louhelainen

Maria Lohela

Pirkko Mattila

Lea Mäkipää

Hanna Mäntylä

Martti Mölsä

Jussi Niinistö

Pentti Oinonen

Vesa-Matti Saarakkala

Timo Soini

Sampo Terho

Kaj Turunen

Juttua muokattu 13.6. klo 14.10 ja 15.15: Arja Juvosen siirtymisestä uuteen ryhmään ei ole varmuutta, toisin kuin jutussa aiemmin kirjoitettiin.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*