Hämeenlinnassa ensimmäiset puolueet kävivät heti aamusta laittamassa vaalijulisteensa esille.

Vielä viikko ja ennakkoäänestys kuntavaaleihin pyörähtää käyntiin muuallakin, kuin maailman merillä risteilevillä suomalaisaluksilla. Varma vaalien merkki on vaalien ulkomainonnan käynnistyminen. Kuntaliiton suosituksen mukaan mainonta kuntien luvanvaraisilla alueille aloitettiin tänään.

Näin tehtiin myös Hämeenlinnassa, jossa julisteita kaupungin osoittamille paikoille oli aamupäivästä laittamassa Kokoomuksen kunnallisjärjestön vaalipäällikkö Keijo Suomalainen. Vaikka somesta puhutaan, niin perinteisille julisteille on yhä tilausta.

-Vaalijulisteiden ilmestyminen kertoo, että vaalit ovat tulossa. Moni ihminen on tokaissut julisteen nähdessään, että nytkö ne vaalit ovat. Jotkut ovat kysyneet, että mitkä vaalit nyt ovat tulossa. Julisteet ovat hyvä heräte vaaleihin, Suomalainen kertoo.

Hämeenlinnassa on kaikkiaan yhdeksän ulkomainostelineen ryhmää.  Neljä on kantakaupungin alueella ja viisi Hämeenlinnaan vuoden 2009 alussa liittyneiden kuntien keskustoissa. Vaikka aika ajoin vaalijulisteet ilkivallan kohteeksi joutuvat, niin Hämeen suunnalla on vallinnut tässä suhteessa siivo rauha.

– Vaalijulisteita ei ole juurikaan tuhottu. Julisteen liisteröinti saattaa pettää vaihtelevassa säässä, minkä vuoksi julisteita pitää korjata. Minulla on varalla kaksi julistetta, jotka voin kiikuttaa rikkoutuneen tilalle. Tällä vuosikymmenellä toimitetuissa vaaleissa olen joutunut korvaamaan yhden omille teilleen lähteneen julisteen. Sekin juliste löytyi vaalien jälkeen ja vielä ehjänä, Keijo Suomalainen paljastaa.

 

 

Avatar
Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*