Kuva: Vaasan kaupunki/Mikael Matikainen
Vaasan kaupunki saa katettua taseeseen kertyneet alijäämät ja keskeyttää lomautukset. (Kuva: Vaasan kaupunki/Mikael Matikainen)

Vaasan kaupunki peruu tälle vuodelle suunnitellut loput henkilökunnan lomautukset. Kaupunki päätti viime syksynä lomauttaa syksyn ja tämän vuoden aikana 3 500 työntekijää. Lomautusten pituudeksi päätettiin työtehtävistä riippuen 3–14 päivää.

Koska Vaasan vuoden 2020 tilinpäätös on reilusti odotettua parempi, niin vielä toteuttamattomat lomautukset perutaan jo huomisesta alkaen. Kaupungin tilikauden tulos viime vuodelta on 33 miljoonaa euroa, joka on 19 miljoonaa euroa talousarviossa arvioitua parempi. Lomautuksista päätettäessä tilikauden 2020 tulokseksi arvioitiin 6 miljoonaa euroa, mikä ei olisi riittänyt kattamaan 25,9 miljoonan euron alijäämiä.

-Koronatilanne vaikeutti talouden ennustamista. Kukaan ei olisi voinut vielä kesällä uskoa, että päätyisimme näin hyvään tulokseen. Vasta syksyllä aloimme uskoa siihen, että kriisikunnaksi ajautuminen vältettäisiin ja nyt ollaan tilanteessa, että saadaan kaikki alijäämät katetuksi. Suurimpia syitä tähän ovat valtion koronatuet, odotettua paremmat verokertymät ja omien tulosalueidemme arvioitua pienemmät menot, Vaasan kaupungin talous- ja strategiajohtaja Miia Äkkinen sanoo.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*