Vaasan veri ei vapise, kun se lähtee lausumaan mielipiteitään hallituksen lakiesityksestä. Vaasan sairaanhoitopiiri haluaa ehdottomasti toimia ns. laajan päivystyksen sairaalana.

Vaasan sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Hans Frantz (rkp.) ei hyväksy tänään julkaistua lakiesitystä.

-Täällä asuu noin 90.000 ruotsin kieltä puhuvaa, joista iso joukko ei edes hallitse suomen kieltä. On täysin mahdoton ajatus, että täältä lähdetään viemään jotain ummikkoa perämökin mummoa hoitoon Seinäjoelle, jossa ei puhuta ruotsia. Tässä ei ole yhtään ajateltu näitä ihmisiä. Tämä on perustuslain vastaista toimintaa, Frantz lataa.

Vaasa kuuluu niiden sairaaloiden joukkoon, joissa olisi jatkossa ympärivuorokautinen perusterveydenhuollon päivystys.

-Se ei meille riitä. Täytämme kaikki kriteerit, joita laajan päivystyksen sairaaloille on asetettu. Tulemme tekemään kaikkemme, jotta esitys muuttuu. Hallituksella oli kaikki tarvittavat tiedot oikean päätöksen tekemiseen, mutta sitä ei saatu aikaan. Tämä on täysin poliittinen päätös, arvioi Frantz.

Lakiesitys on vasta lausuntokierrokselle lähdössä ja Vaasan suunnalla ei vielä heitetä kirvestä kaivoon.

-Olemme menossa huomenna tapaamaan ministeri Rehulaa. Ja olen varma, että kaikki meidän alueen kunnat ja maakunta tulevat tätä esitystä päivystyssairaaloista vastustamaan lausunnoissaan, Hans Frantz uskoo.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*