Vaasan seudulla ei purematta niellä hallituksen linjausta ns. laajan päivystyksen sairaaloiden suhteen. Perjantaina ollaan oikeusministeriöön jättämässä kansalaisaloitetta asian tiimoilta. Tavoite on selvä: Vaasassa tulee säilyä laajan päivystyksen sairaala, joka pystyy palvelemaan myös ruotsia äidinkielenään puhuvia.

Kansalaisaloitteen takana on epävirallinen 12+1-ryhmä, joka tehnyt töitä jo pitkään laajan päivystyksen sairaalan säilyttämiseksi Vaasassa. Ryhmään kuuluu muun muassa sairaanhoitopiirin johtoa. Aloitteen on lupautunut ministeriölle toimittamaan Tehy:n pääluottamusmies Kim Berg.

-Hallituksen päivystyspäätöksen jälkeen Pohjanmaan alueen kansalaiset ovat tuoneet selvästi esiin, kuinka ärtyneitä päätöksestä ollaan. Etenkin ruotsia äidinkielenään puhuvat ovat kokeneet, että heidän oikeuksiaan on loukattu, Kim Berg kertoo.

Kansalaisaloitteen etenemiseksi eduskuntaan tarvitaan 50 000 allekirjoitusta. Tuon määrän uskotaan löytyvän kohtuullisen nopeallakin aikataululla.

-Pohjanmaan alueella on 147 000 äänioikeutettua ja lähes jokainen pohjalainen tietää, mistä tässä on kysymys. Meidän tavoite on asetettu 100 000 nimeen. Nimien kerääminen alkaa heti, kun kansalaisaloitteen perustaminen on oikeusministeriössä hyväksytty, Berg kertoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*