Vaasalaiset liikkeet voivat ilmoittaa esteettömyydestään tarralla sisäänkäynnin yhteydessä. (Kuvakaappaus Vaasan kaupungin verkkosivuilta)

Vaasa on tullut neljänneksi Euroopan laajuisessa Esteetön kaupunki -kilpailussa. Palkinnot jaettiin Brysselissä 8.12.

Vaasa sai kunniamaininnan osallistumisestaan Job Shadow Day -kampanjaan. Job Shadow Dayn aikana esimerkiksi vammainen henkilö pystyy niin sanotusti varjostamaan toista henkilöä työssään.

Päivän tarkoitus on muuttaa asenteita sekä tutustuttaa työelämään hyvässä hengessä. Job Shadow Dayn lisäksi Vaasa sai kiitosta siitä, että se aikoo tulevana kesänä huomioida esteettömyyden kesätöissään.

– Jo finalistien joukkoon pääsy oli mahtavaa Vaasalle ja meille, jotka olemme tehneet työtä esteettömyyden eteen, sanoo vammais- ja esteettömyysasiamies Tiina Mäki.

Esteetön kaupunki -kilpailu innostaa kaupunkeja parantamaan esteettömyyttä julkisissa paikoissa. Vuodesta 2010 alkaen järjestettyyn kilpailuun osallistui 48 kaupunkia useasta kymmenestä maasta. Voiton vei tänä vuonna Milano.

Kaupunkien tuli osoittaa, miten esteettömyys huomioidaan julkisilla alueilla, liikenteessä, tiedonkulussa sekä julkisissa palveluissa. Samalla tuli kertoa, miten esteettömyysasiat on huomioitu hallinnossa ja kuinka niistä huolehditaan jatkossa. Vammaisten osallistuminen esteettömyyden parantamiseen oli myös yksi kriteeri.

Mäki uskoo, että Vaasan vahvuuksia oli esteettömyyden käsittely laaja-alaisesti koko kaupungin tasolla, ei vain kaupunkiorganisaation tuottamina palveluina.

– Vammaisneuvosto ja Vaasan Seudun Yhdistykset ovat todenneet, että Vaasassa viranhaltijat ja luottamushenkilöt kehittävät esteettömyyttä vahvassa yhteistyössä vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja ikäihmisten kanssa. Asiakkaan ääni siis kuuluu, Mäki toteaa.

Vaasan esteettömyydestä löytyy lisätietoa kaupungin verkkosivuilla.

Aiheesta aiemmin:

Vaasa viiden kärkeen kansainvälisessä Esteetön kaupunki -kisassa

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*