Puolanka oli yksi niistä kohteista, jotka Attendo nimesi referenssikohteikseen kilpaillessan Vaasan etälääkäripalveluista.

Markkinaoikeus on kumonnut Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan kesäkuussa 2015 tekemän hankintapäätöksen kotihoidon ympärivuorokautisista etälääkäripalveluista. Kaupunki ei pitänyt Attendo Terveyspalvelut Oy:n esittämiä referenssejä aiemmasta etälääkäritoiminnasta riittävinä, eikä selvitystä taloudellista säästöistä tarpeeksi perusteellisena.

Kaupungin vaatimuksena oli kilpailutuksessa ollut, että potilaiden lähettäminen kotihoidosta erikoissairaanhoidon palveluihin on vähentynyt referenssikohteissa vähintään 50 prosenttia palvelun käyttöön oton jälkeen. Attendon mukaan Rääkkylän kunnassa on asukkaita lähetetty erikoissairaanhoidon palveluihin 55 prosenttia vähemmän kuin aikaisemmin.

Markkinaoikeuden mukaan tarjouspyynnössä edellytetyn kustannussäästöjä koskevan selvityksen osalta ei ollut tarkemmin määritelty sitä, millainen selvityksen tulee olla ja mitä seikkoja sen tulee sisältää. Samoin eri kohteiden referenssitietoja oli tarkistutettu hankintayksikön toimesta muilta henkilöiltä, kuin tarjouksessa nimetyltä.

Tuoreella päätöksellään markkinaoikeus kieltää Vaasan kaupunkia tekemästä hankintasopimusta sanotun päätöksen perusteella tai panemasta sitä muutoin täytäntöön nyt asetetun 100 000 euron sakon uhalla.

MainosPäätös kokonaisuudessaan

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*