Perussuomalaisten potkut hallitusrintamasta voivat tuoda melkoisen työvoiton Vaasaan. RKP:n taholta on tullut tiukkaa tekstiä hallitusta kohtaan Vaasan pudottamisesta pois laajan päivystyksen sairaalaverkosta.   

– Meillä täällä Vaasan suunnalla on ollut näkemys, että jos RKP lähtee hallitukseen, niin Vaasan sairaala olisi yksi ehdoista, joiden pitäisi täyttyä. Minulla ei varmaa tietoa ole, mutta tällaisia huhuja täälläpäin on liikkunut, vaasalainen kaupunginvaltuutettu Kim Berg (sd.) kertoo.

Tehyn pääluottamusmiehenä työskentelevä ja maanantai-iltana Vaasan kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valittu Berg oli käynnistämässä kansalaisaloitetta sairaala-statuksen puolesta. Parhaillaan eduskuntakäsittelyssä olevaan aloitteeseen tuli lyhyessä ajassa tarvittavat yli 50 000 nimeä.

– Jos hallitus taas kaatuu kokonaan, niin opposition suunnasta on saatu signaaleja, joissa puolletaan laajan päivystyksen sairaalaa Vaasaan, Berg toteaa.

Oli sitten hallituspohja ja Vaasan sairaalan kohtalo mikä tahansa, niin Vaasan suunnalla kaivataan selkeitä perusteluja Vaasan sairaalan tulevaisuudesta.

– Me ei olla saatu missään vaiheessa selkeää perusteltua vastausta siitä, miksi Vaasa ei ole näiden laajan päivystyksen sairaaloiden joukossa. Oli se lopullinen päätös mikä tahansa, niin meidän tulee saada selkeät perustelut päätökselle, Kim Berg jatkaa.

Tukea Vaasan laajan päivystyksen sairaalalle haettiin
talvella näyttävällä etusivun ilmoituksella Helsingin Sanomissa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*