Useilla hyvinvointialueilla palkanmaksun virheitä korjataan läpi viikonlopun. Sijaisten ja määräaikaisten työntekijöiden palkkapäivä on vuorossa kuun viimeisenä päivänä. Kuva: Pixabay

Vaikka valtaosa hyvinvointialueiden vakituisesta henkilökunnasta saikin tänään palkan oikein ja ajallaan, on palkanmaksussa silti esiintynyt myös ongelmia eri puolilla Suomea.

Esimerkiksi Keski-Suomen hyvinvointialueella palkka jäi puuttumaan ainakin 33 työntekijältä. Heille palkat on nyt kuitenkin saatu jo maksettua.

–Laitamme ripeällä aikataululla maksuun puuttuvat palkat, sitä mukaa kuin saamme ne tietoomme, kertoo, va. HR-johtaja Riitta Hallberg.    

Lisäksi pari sataa työntekijää on tänään ilmoittanut palkkavirheistä. Yleisimmät virheet Keski-Suomen hyvinvointialueella koskevat erilaisia lisiä.

MainosPikapalkkoja tarvittaessa päivittäin

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella puolestaan 29 työntekijää jäi kokonaan ilman palkkaa. Heille palkkarahat siirretään pikapalkkana tämän päivän aikana.

Myös työkokemuslisässä ja muissa palkanlisissä esiintyi virheitä.

­–Palkkakorjauksia jatketaan koko viikonlopun ajan, ja pikapalkkoja maksetaan tarpeen mukaan päivittäin myös ensi viikolla, hyvinvointialue tiedottaa.

Palkkoja on maksettu myös aiheettomasti, ja osa-aikaiset ovat saaneet liikaa palkkaa. Tällaisia tapauksia on Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella useita kymmeniä.

Pirkanmaalla 250 palkkavirhettä

Pirkanmaalla noin 250 työntekijää oli ilmoittanut perjantaiaamuun mennessä palkkavirheestä. Se on noin 1,5 prosenttia vakituisesta henkilöstöstä, jolla oli tänään palkkapäivä.

Aamupäivällä vielä sata virhettä oli korjattavana. Kaikki aamupäivän aikana korjatut palkat on saatu tänään maksuun. Seuraava maksupäivä on maanantaina.

Ensimmäisessä palkanmaksussa on todettu puutteita muun muassa teknisten sopimuksen soveltamisessa, työkokemuslisissä, erillislisissä ja henkilökohtaisissa lisissä.

Myös pääluottamusmiesten korvauksia on jäänyt kunnista ilmoittamatta. Niin ikään puuttui muutamia palvelussuhteita ja verokortteja. Ay-maksujen perinnässä on myös todettu virheitä.

Pirkanmaan hyvinvointialueella on toistaiseksi tiedossa yksi henkilö, jolle on maksettu tänään perusteettomasti palkkaa, vaikka hän on eläkkeellä.

Palkkoja korjataan Pirkanmaalla nyt kaikkina päivinä ja niitä voidaan maksaa kaikkina arkipäivinä.

Puuttuvasta palkasta satasen kertakorvaus

Etelä-Karjalan sekä Päijät-Hämeen hyvinvointialueet tiedottavat, että vakituisen henkilökunnan ensimmäisenä palkkapäivänä palkat on saatu maksettua ongelmitta.

Myöskään Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella ei ole tiedossa, että kukaan työntekijöistä olisi jäänyt tänään ilman palkkaa, kertoo henkilöstöjohtaja Anne Sivula.

–Henkilöstöä pyydettiin tarkistamaan palkkalaskelmat etukäteen, joten pääsimme korjaamaan virheitä jo ennen palkkapäivää. Valtaosalla kaikki oli onneksi oikein.

Tarkistuksessa havaittiin kuitenkin jonkun verran puuttuvia palkkoja. Näitä korjattiin kassamaksulla, jolloin henkilö saa palkan tämän päivän aikana.

–Jos palkka jää kokonaan saamatta palkkapäivänä, maksamme 100 euron kertaluontoisen viivästyskorvauksen työntekijälle, Sivula lupaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*