Rovaniemen Lyseonpuiston lukion peruskorjaus valmistui syksyllä 2011. Remontilla saatiin tiloja vaivanneet sisäilmaongelmat kuriin, mutta vielä riittää kiinteistöjä korjattavaksi. (Kuva Rovaniemen kaupunki / Jouni Porsanger)

Rovaniemeläinen kaupunginvaltuutettu, professori Vesa Puuronen uhkaa tehdä Rovaniemen kaupungista ja sen päättäjistä rikosilmoituksen, mikäli parhaillaan käynnissä olevassa talousarviovaltuustossa ei löydy lisärahaa kaupungin tilojen sisäilmaongelmien hoitoon. Valtuutetun uhkailuista kertoi ensimmäisenä Lapin Kansa.

Napapiirillä on ollut runsaasti sisäilmaongelmia esimerkiksi kouluilla. Kuntalehti tavoitti Puurosen kesken valtuuston istunnon.

-Olen konsultoinut asiassa Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvasta ja hän pitää mahdollisena, että edellytykset rikostutkinnalle voisivat olla tietyin edellytyksin olla olemassa, ongelman ratkaisuun hitauteen kyllästynyt Puuronen vahvistaa.

100 miljoonan euron ongelma

Vesa Puurosen mukaan kaupungin taholta on kerrottu, että ongelmien hoitaminen maksaisi noin sata miljoonaa euroa.

-Viimeksi meille kerrottiin kustannusten olevan noin 100 miljoonaa euroa. Siinä on kuitenkin mukana myös uudisrakentamista, Puuronen toteaa.

Kuntalehden puheluun valtuutettu ehti vastaamaan kesken valtuuston talousarviokäsittelyn. Ainakaan puhelun aikaan ei lisärahaa ollut löytymässä.

-En usko, että lisärahaa on tulossa. Rikosilmoituksen jättämistä pitää miettiä kokouksen jälkeen, Puuronen pohtii.

Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvasen Puuroselle toimittamassa lausunnossa on muun muassa arvioitu, että valtuutettujen rikosvastuu voisi tulla arvioitavaksi tilanteessa, jossa terveyttä vaarantavat epäkohdat on tuotu valtuuston tietoon, mutta valtuusto on laiminlyönyt ryhtyä toimiin ongelman korjaamiseksi.

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*