Vantaa hankkii syksyn aikana yli 16 000 tablettia esiopetuksen, perusopetuksen, lukioiden ja Vantaan ammattiopisto Varian käyttöön. Lisäksi kaikille Vantaan kouluille tulee avoin langaton verkko, joka on myös asukkaiden käytössä.

Apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggrothin mukaan Vantaan tavoitteena on lisätä koulutuksellista tasa-arvoa ja lasten kansalaistaitoja yhteiskunnassa, jossa kaikilla ei välttämättä ole kotona samanlaisia mahdollisuuksia teknologian käyttöön.

– Minulla on luja usko siihen, että tarjoamalla uudenlaiset oppimisen eväät, rakennamme osaavaa ja kilpailukykyistä Vantaata ja annamme lapsille ja nuorille hyvän pohjan tulevaisuuteen, Lehto-Häggroth toteaa.

Kun jo olemassa olevat laitteet lasketaan mukaan, on Vantaalla hankintojen jälkeen koulujen ja oppilaitosten käytössä tietokoneita yhteensä keskimäärin 1,2 oppilasta konetta kohden. Suurista kaupungeista saatujen tietojen mukaan Helsingissä on tällä hetkellä noin 2,3 oppilasta/kone, Turussa suhdeluku on 1,8, Tampereella 3,4 ja Espoossa 5,1.

Mainos 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*