Vantaan lahjakkailla ysiluokkalaisilla on kuluvana lukuvuonna mahdollisuus ottaa varaslähtö lukio-opintoihin ja suorittaa lukion kursseja Sotungin etälukiossa. Suoritetut kurssit voi hyödyntää tulevissa toisen asteen opinnoissa.

-Viime vuonna jo kokeilimme toimintaa pienessä mitassa pitkän matematiikan ja englannin kurssien osalta. Kokemukset olivat hyviä ja nyt valittavana ovat kaikki kurssit liikuntaa, musiikkia ja kuvaamataitoa lukuun ottamatta, kertoo Sotungin lukion ja etälukion rehtori Päivi Sillanpää.

-Matematiikassa meillä suoritettiin 11 kurssia ja englannissa kaksi. Nyt olemme yhteistyössä perusopetuksen kanssa luoneet oman toimintamallin opiskeluun virtuaalisilla etälukiokursseilla. Vantaan perusopetus maksaa kustannukset ja heidän toiveena on, että saamme tänne opiskelijoita eri puolilta kaupunkia, Sillanpää jatkaa.

Pelkällä ilmoittautumismenettelyllä ei lukiokursseja pääse suorittamaan, vaan jokaisen oppilaan tilanne katsotaan tarkkaan yhteistyössä perheen, perusopetuksen ja lukion kanssa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



-Nuorella pitää olla realistiset mahdollisuudet selviytyä kurssista. Tämä malli antaa lahjakkaille nuorille mahdollisuuden edetä opinnoissaan kykyjensä edellyttämällä tavalla, rehtori Päivi Sillanpää arvioi.

Vantaan uraa uurtavassa mallissa peruskoulun oma aineenopettaja tukee ja ohjaa oppilasta lukiokurssien suorittamisessa. Etälukion opettaja seuraa oppilaan etenemistä, antaa oppimisesta palautetta sekä arvioi kurssin normaalien lukion arviointikriteereiden mukaisesti. Käynnistyneen pilottivuoden aikana kehitetään toiminnasta valtakunnallista mallia.

9-luokkalaisten lukio-opinnoista Sotungin etälukion sivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*