Vasemmistoliitto nostaa peruskoulujen eriytymiskehityksen pysäyttämisen
kuntavaalien tärkeimmäksi kysymykseksi.

– Katsomme tässä jo kuntien tulevaa tehtäväkenttää. Mehän olemme puolueena linjanneet, että haluamme siirtää sote-palvelut maakunnille. Hallituksen valitsemaa valinnanvapauslinjaa emme kannata, kertoo puolueen puheenjohtaja Li Andersson.

Puolue viittaa kannanotossaan tuoreeseen Pisa-tutkimukseen, jonka tulosten perusteella oppimistulokset Suomen peruskouluissa ovat eriytymässä.

– Näemme tämän kehityksen erittäin huolestuttavana, sillä koulutus on Suomessa erittäin tärkeässä asemassa yhteiskunnallisen tasa-arvon edistäjänä. Nyt osaamiserot oppilaiden välillä kasvavat ja sosioekonominen tausta vaikuttaa yhä enemmän oppimistuloksiin, Andersson sanoo.

Vasemmistoliiton mielestä maan hallitus ei ole esittänyt uskottavia ratkaisuja peruskoulun haasteisiin ja eriarvoistumiseen.

Vasemmiston puoluehallitus listaa seitsemän toimenpidettä, joilla eriytymiskehitys voidaan katkaista. Ne ovat luokkakokojen pienentäminen, tukiopetuksen lisääminen, koulujen eriytymisen estäminen, yhteisöllisyyden vahvistaminen, opintososiaalisten palveluiden vahvistaminen, panosten lisääminen laadukkaaseen ja tasa-arvoiseen varhaiskasvatukseen sekä koulutuksen nivelvaiheisiin suunnattu tuki.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä