Päivystyssairaaloiden määrää on ehdotettu vähennettävän henkilöstön riittävyyden ja säästöjen vuoksi. Kuva: Pekka Moliis

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä antoi torstaina esityksensä Suomen sairaala- ja päivystysverkon uudistamiseksi. Työryhmän mukaan sairaala- ja päivystysverkkoa on tiivistettävä vastaamaan paremmin Suomen nykyistä väestömäärää ja sen rakenteen alueellista kehittymistä. Etenkin halutaan varmistaa osaavan työvoiman riittäminen.

Ensimmäisessä vaiheessa karsittaisiin ympärivuorokautista päivystystä niin erikoissairaanhoidosta kuin perusterveydenhoidosta ja myöhemmin muutettaisiin sairaaloiden profiileja.

Viisi yliopistollista sairaalaa säilyvät, niiden lisäksi kaavaillaan 5-8 keskussairaalaa, mikä vähentäisi keskussairaaloiden määrää huomattavasti nykyisestä. Kolmas taso olisi akuuttisairaalat, joissa ei olisi 24/7 leikkaussalivalmiutta, ei synnytysten hoitoa eikä tehohoitoa.

Jatkamme aiheesta uutisointia Kuntalehdessä, ja haluamme kuulla lukijoiden mielipiteitä aiheesta.

Vastaa alla olevaan kyselyymme siitä, onko sairaalauudistuksessa suunniteltu 5-8 keskussairaalaa riittävä määrä viiden yliopistosairaalan lisäksi vuonna 2030. Voit halutessasi perustella vastauksesi. Kysely on anonyymi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä