Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, kesk., on kutsunut asiantuntijoista koostuvan sparrausryhmän vahvistamaan kaksoiskuntalaisuusselvitystä. Selvitystyö tehdään osana Tulevaisuuden kunta ‑reformia.

– Nyt kutsumani sparrausryhmän tavoitteena on tuoda oma näkemyksensä osaksi laajaa kaksoiskuntalaisuusselvitystä, mutta myös sparrata sekä haastaa asiantuntijaryhmää miettimään kaksoiskuntalaisuuden eri mahdollisuuksia, sanoo Vehviläinen.

Kaksoiskuntalaisuudella on Vehviläisen mukaan vaikutuksia muun muassa palveluihin, verotukseen, kuntalaisten osallistumiseen, äänioikeuteen ja vaalikelpoisuuteen.

– Selvitystyön ja sääntelyn taustaksi tulee työssä arvioida erityisesti tulevaisuuden yhteiskunnallista kehitystä, totesi Vehviläinen.

Sparrausryhmään on kutsuttu tutkimusjohtaja Torsti Hyyryläinen Ruralia-instituutista, maakuntajohtaja Pentti Mäkinen Etelä-Savon maakuntaliitosta, tutkija Siv Sandberg Åbo Akademista sekä yliopistonlehtori Pekka Nykänen Tampereen yliopistosta.

Kaksoiskuntalaisuusselvitys tehdään osana Tulevaisuuden kunta hanketta. Selvitys valmistellaan hankkeen asiantuntijaryhmässä ja sitä ohjaa Tulevaisuuden kunta ‑parlamentaarinen työryhmä. Selvitystyön määräaika on vuoden 2017 loppuun.

Kaksoiskuntalaisuudesta enemmän täällä.

 

Eero Karisto
Eero Karisto
eero.karisto@kuntalehti.fi
0
JAKOA
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*