Videoyhteyksien hyödyntäminen tekee tuloaan kuntapalveluihin. Ähtäristä tammikuussa 2015 alkanut Ähtärin kaupungin, yritysten ja valtion palvelujen tarjoaminen koteihin ja yrityksiin videoyhteyksin laajenee. Alavus, Alajärvi, Kuortane, Lappajärvi, Soini ja Vimpeli ovat liittyneet VideoVisit Oy:n tuottaman palvelun palvelutarjoajiksi.

Videoasiointi-palvelun kautta asiakkaat voivat asioida kätevästi eri palvelutarjoajien palveluissa kasvotusten tietokoneen selainyhteyden kautta.

-Palvelu on helppokäyttöinen ja toimii erinomaisesti niissä tapauksissa, joissa asioita ei pysty pelkällä puhelinsoitolla hoitamaan. Se ei vaadi mitään erityisiä laitteita ja ohjelmia, vaan toimii tietokoneen selaimessa, Alajärven kaupungin hallintopäällikkö Tero Kankaanpää kertoo.

Osa videoasioinnista hoituu ex tempore-pohjaltakin, mutta viranhaltijoiden kanssa asioiden hoito onnistuu parhaiten ajanvarauksen kautta. Sovittuna ajankohtana kunnanvirastolta lähetetään linkki asiakkaan sähköpostiin ja siitä avautuu yhteys palaveriin.

-Neuvotteluun voi osallistua kerralla useampikin henkilöä. Tämän kautta voi hoitaa asioita kunnan suuntaan kerralla vaikka koko perikunta. Tulemme käyttämään tätä palvelua jatkossa myös meidän sisäisissä palavereissa ja asioinnissa muihin kuntiin tai valtion suuntaan, Kankaanpää arvioi.

Vaihtelua kunnittain

Videoasioinnin laajuus vaihtelee kunnittain. Alajärvellä, Soinissa ja Vimpelissä videoasiointi parantaa yhteistyössä tarjottujen palvelujen saavutettavuutta. Alavudella taas panostetaan tonttimarkkinoinnin ja yritystoiminnan kehittämiseen, vuokra-asumiseen sekä rakennustarkastaja- ja kaavoituspalvelujen saatavuuteen.

Kuortaneella sivistystoimi tarjoaa mahdollisuutta hyödyntää palvelua kotien sekä koulujen ja päivähoidon välisessä yhteistyössä. Lappajärvellä videoasioinnilla parannetaan hallintokuntien, kuten vapaa-aikatoimen ja ympäristötoimen, palvelujen saavutettavuutta.

-Tämä on uusi palvelu ja molemmilta osapuolilta vaaditaan aikaa sekä asennemuutosta, että palvelua päästään täysillä hyödyntämään. Mutta tämä on hyvä mahdollisuus tehostaa palveluja, uskoo Alajärven kaupungin hallintopäällikkö Tero Kankaanpää.

 

www.videoasiointi.fi

 

 

Avatar
Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*