Eduskunnan oikeusasiamies on valinnut vuoden selväsanaisiksi Oulun kaupungin kahden hengen työparin, Lea Ansamaan ja Sini Sivosen. Kaksikko on uudistanut omaishoidon päätöstekstejä asiakkaita kuunnellen.

Ansamaan ja Sivosen hankkeessa päätösten vakiotekstejä muokattiin kaupungin työntekijöiden kesken työpajoissa ja kaupunkilaisia kuultiin asukasilloissa.

Päätösteksteissä pääasia nostettiin alkuun ja lakipykälät siirrettiin loppuun. Sävyä muokattiin ystävällisemmäksi ja tekstejä lyhennettiin.

Oulu lähti omatoimisesti mukaan virkakielikampanjaan keväällä 2015. Teksteiksi valittiin omaishoidon tekstit. Niiden asiallisuutta, selkeyttä ja ymmärrettävyyttä pidettiin erityisen tärkeänä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kotimaisten kielten keskuksen järjestämään kilpailuun tuli 20 ehdotusta. Loppukilpailuun ehdokkaat valitsi raati, johon kuuluivat edustajat Kotuksen lisäksi Kuntaliitosta, Selkokeskuksesta, Suomen Journalistiliitosta, valtioneuvoston kansliasta ja valtiovarainministeriön Avoin hallinto -hankkeesta.

Katso Lea Ansamaan ja Sini Sivosen haastattelu Kunta.tv:stä:

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*