Tampereen ja Valkeakosken seudun yhteinen tekopohjavesilaitos on uhkaavasti päätymässä karille. Aluehallintovirasto ei myöntänyt vedenottamon rakentamiselle lupaa, sillä hankkeen katsottiin uhkaavan Natura-alueen luontoarvoja. AVI:n päätöksestä kertoi ensimmäisenä YLE.

Tekopohjavesilaitos on ollut tarkoitus rakentaa Kangasalan ja Pälkäneen alueelle, jotka molemmat kunnat vastustivat hanketta. Pitkään vireillä ollut hanke on purjehtinut jo pidempään myös poliittisessa vastatuulessa.

Tampereen yhdyskuntapalveluista vastaava apulaispormestari Pekka Salmi otti Tavase Oy:n saamiin rukkasiin tuoreeltaan kantaa blogikirjoituksessaan. Tampere on yhtiön suurin osakkeenomistaja.

-Päätös ei ole yllätys. Olen ollut jo pitkään sitä mieltä, että kävi lupa-asiassa miten tahansa, Tavasea ei viedä eteenpäin. Nyt viimeistään voidaan todeta, että Tavasen tarina on tullut tiensä päähän, Pekka Salmi arvioi.

Tavase Oy:n toimitusjohtaja Petri Jokela on vielä toiveikas tekopohjavesihankkeen suhteen. Kirvestä ei ole heitetty tekopohjavesikaivoon, vaan kielteinen lupapäätös käydään rauhassa läpi ja jatkotoimista päätetään yhtiön hallituksessa. Mahdollista on, että päätöksestä lähdetään valittamaan hallinto-oikeuteen.

-Natura-arvot olivat se ratkaiseva tekijä, jonka takia kielteinen päätös tuli. Lupapäätös on syntynyt äänin 2-1 ja puheenjohtaja olisi luvan myöntänyt. Katsotaan nyt rauhassa, mitä mieltä yhtiön hallitus asiasta on, Jokela pohtii.

 

YLE uutinen asiasta

AVI lupapäätös kokonaisuudessaan

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*