Myös muualla Imatralla kuin epäiltyjen tiedusteluyritysten kohteina olleissa rakennuksissa on kenties pohdittu turvallisuusasioita tavanomaista enemmän.

Yle uutisoi, että tuntemattomat ihmiset ovat yrittäneet päästä itärajalla sijaitsevan Imatran tärkeisiin laitoksiin tai järjestelmiin ilman lupaa.

– Epäiltyä ”koputtelua” on havaittu sekä tietojärjestelmissä että muussa kriittisessä infrassa, kuten lämmönjakelussa, kertoo Imatran kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuuspäällikkö Samuel Venäläinen Ylelle.

Koputtelu tarkoittaa hänen mukaansa sitä, että ulkopuolelta kokeillaan, päästäänkö sisälle erilaisiin järjestelmiin, alueille tai tiloihin, vaikka kävelemällä sisään muiden työntekijöiden perässä.

Lisäksi Venäläinen kertoo Ylelle, että suljettujen tilojen sisäpuolelta on voinut löytyä sinne kuulumaton henkilö, jolla ei ole minkäänlaista tunnistetta, eikä edes yhteistä kieltä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Yle on uutisoinut myös epäilyttävistä murroista vesihuollon rakennuksiin eri puolilla Suomea.

Useisiin vesihuoltolaitoksiin on kohdistettu murtoyrityksiä viime aikoina. Näin on tapahtunut ainakin Porvoossa, Kangasalla, Tampereella ja Sipoossa.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*