Haapajärven kaupunginhallituksen tekemä tutkintapyyntö kaupungin entisen virkamiesjohdon tekemisistä ja tekemättä jättämistä on edennyt virkavallan rattaissa. Oulun poliisilaitos on saanut tutkintapyynnön käynnistämän esitutkinnan valmiiksi ja tapaus on edennyt syyteharkintaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä YLE.

Haapajärven kaupunginhallitus jätti helmikuussa 2024 tutkintapyynnön, jossa pyydettiin poliisia selvittämään sitä, oliko edesmenneen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Nahkasen rikosepäilyjä salattu lainvastaisesti kaupungin virkamiesten toimesta. Kaupunginhallituksen puheenjohtajana toiminut Nahkanen menehtyi liikenneonnettomuudessa helmikuun alkupuolella.

Hänen olisi pitänyt olla seuraavana päivänä vastaamassa syytteeseen seksuaalisesta ahdistelusta Oulun käräjäoikeudessa. Kaupungin nykyiselle virka- ja luottamusmiesjohdolle rikosepäily paljastui vasta onnettomuuden jälkeen.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Myöhemmin kävi kuitenkin ilmi, että poliisin tutkinnanjohtaja oli tiedottanut kaupungin sivistysjohtajaa yläkoulun rehtorina toimineeseen luottamushenkilöön kohdistuvista rikosepäilystä jo helmikuussa 2022. Sivistysjohtaja oli kertonut asiasta myös tuolloin kaupunginjohtajana toimineelle Juha Uusivirralle.

Virkarikosepäilyn syyteharkintaan siirtymisestä uutisoineen YLEn mukaan poliisi ei ole tiedottanut, keitä tapauksessa epäillään virkarikoksesta, mutta uutisen mukaan virkarikoksesta epäillään kahta henkilöä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*