Jämsän irtautuminen leikkaisi liki 13 miljoonan euron loven Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tuloihin ja vaikuttaisi myös uuden sairaalan rakentamissuunnitelmiin, arvioi johtajaylilääkäri Markku Voutilainen Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä.

 

– Tietenkin se tarkoittaa, että tuloja olisi vähemmän ja todennäköisesti täytyisi budjettia tasapainottaa muilla toimenpiteillä.

Mainos 

Myös mahdollisen uuden sairaalan rakentamiselle tai jopa vanhan saneeraamiseen Jämsän irtautumisella olisi merkitystä.

 

– Jos yksi mahdollinen rahoittaja putoaa pois, niin tilanne tietenkin vaikeutuu. Toisaalta mitään päätöksiä uuden sairaalan rakentamisesta tai nykyisen saneeraamisesta ei ole vielä tehty. Mutta ilman muuta ratkaisuun vaikuttaa, jos Jämsä ei ole mukana niistä päättämässä. Ja jos kävisi niin, että päädytään rakentamaan uusi sairaala, niin se varmaan rakennettaisiin hiukan tämänhetkisiä tarvearvioita pienemmäksi, arvelee Voutilainen.

 

Jämsälle alkusysäyksen sairaanhoitopiirin vaihtamisaikeisiin antoi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin viime vuonna tekemä päätös pysyä Kuopion yliopiston erityisvastuualueella. Jämsä, Kuhmoinen ja Keuruu kannattivat jo tuolloin Tampereen suunnan valintaa.

 

Maanantaina valtuustoseminaarissa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johto esitteli toimintaansa jämsäläisvaltuutetuille. Jämsän kaupunginjohtaja kannustaa valtuutettuja pohtimaan Pirkanmaa-vaihtoehtoa vakavasti, sillä hänen mielestään näin turvattaisiin Jokilaakson sairaalan toiminta nykyistä paremmin. Myös Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johto korosti puheenvuoroissaan sitä, että he haluavat pitää aluesairaalat elinvoimaisina.

 

Sairaanhoitopiirin vaihto on varsin poikkeuksellista. Se edellyttänee myös ministeriön päätöksen, arvioi johtajaylilääkäri Markku Voutilainen.

 

– Ainakaan minulla ei tällä hetkellä ole tiedossa toista paikkakuntaa, joka miettisi irtautumista omasta sairaanhoitopiiristään ja liittymistä toiseen sairaanhoitopiiriin. En tiedä myöskään, että sellaisia olisi tapahtunut tähän mennessä, sanoo Voutilainen.

 

Ylen uutinen aiheesta

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*