Vaatimuksen takana on koko Rkp:n ryhmä ja vihreiden valtuutettu Yrjö Kokkonen, joka jäi marraskuun ratkaisevasta äänestyksestä pois matkan takia.

Vaatimus perustuu kuntalain 54. pykälään. Sen mukaan neljäsosa valtuutetuista voi vaatia asian kiireellistä käsittelyä.

– Se pakottaa käytännössä kunnanhallituksen valmistelemaan tämän asian uudestaan ja pakottaa myös, että valtuusto on kutsuttava koolle tätä asiaa käsittelemään, Rkp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Stefan Svanfeldt linjaa.

Svanfeldtin mielestä Siuntion kunnanhallituksen pitäisi valmistella liitos uudelleen ja tuoda se valtuustolle vielä tämän vuoden puolella. Rkp uskoo, että liitospäätös kaatuu valtuustossa.

Siuntion valtuusto päätti 9. marraskuuta niukasti äänin 14 – 13 hyväksyä kuntaliitoksen Lohjan, Karjalohjan ja Nummi-Pusulan kanssa. Liitos varmistui vihreiden varavaltuutetun äänen turvin. Matkalla ollut Yrjö Kokkonen on sanonut, että hän olisi äänestänyt liitosta vastaan, jolloin lopputulos olisi ollut päinvastainen.

Päätöksestä on valitettu myös Helsingin hallinto-oikeuteen. Valituksessa vedotaan muun muassa muotoseikkoihin. Vihreiden varavaltuutettu kutsuttiin valtuuston kokoukseen vastoin valtuuston työjärjestystä.

Svanfeldtin näkemyksen mukaan kunnanhallitus ei ole teettänyt liitoksesta ympäristövaikutusten arviointia tai muita tarvittavia selvityksiä. Kunnanhallitus ei ole lisäksi ottanut huomioon liitoksen valmistelussa huomautusta Siuntion liittämisestä Kirkkonummeen.

– Valtaosa Kirkkonummen valtuutetuista haluaisi käynnistää Siuntion kanssa uudelleen neuvottelut kuntaliitoksesta, Svanfeldt sanoo.

(KL)

YLE: Siuntion ja Lohjan liitospäätös revitään auki

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä