Savonlinna ja Sulkava ovat neuvotelleet tuloksetta yhdyskäytävän muodostamisesta Savonlinnan ja Puumalan välille. Yhdyskäytävä tarvitaan, koska kuntaliitosneuvotteluja käyviltä Savonlinnalta ja Puumalalta puuttuu yhteinen maaraja.

Sulkavan kunnanvaltuusto hylkäsi Savonlinnan esityksen yhdyskäytävästä keväällä. Kuntien edustajat tapasivat hiljattain, mutta edistymistä neuvotteluissa ei tapahtunut. Savonlinnan esitys Lohikosken pakkoliittämisestä Savonlinnaan tuli täytenä yllätyksenä Sulkavalle.

– Kyllä tämä yllätyksenä tulee. Kyse on huomattavasti laajemmasta alueesta kuin mistä aiemmin on yhdyskäytävän kohdalla puhuttu, Sulkavan kunnanhallituksen puheenjohtaja Hannu Auvinen (kesk.) sanoo YLE Etelä-Savolle.

– Tämä tarkoittaisi Sulkavan kunnan loppua. Merkittävä osa kunnan pinta-alasta ja yli 300 asukasta on kyseisellä alueella, Auvinen paheksuu.

Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti-Pekka Parkkinen (kesk.) myöntää, että Savonlinnassa päätettiin toimia Sulkavan tietämättä, koska neuvottelut Sulkavan kanssa eivät edenneet.

Savonlinna ja Puumala olivat liitosneuvotteluissaan pitkällä, mutta neuvotteluprosessi meni uusiksi, kun Punkaharju päätti käynnistää omat liitosneuvottelut Savonlinnan kanssa. Vastedes neuvotteluja on tarkoitus käydä kolmen kunnan kesken.

Puumalan valtuusto päättää neuvottelujen jatkamisesta 26. syyskuuta. Kunnanhallitus on esittänyt, että liitossuunta vaihdettaisiin Mikkeliin. Vajaa vuosi sitten Puumalan valtuusto valitsi Savonlinnan äänin 11-10, joten asia ratkaistaneen niukalla enemmistöllä.

(KL)

Lue Ylen uutinen aiheesta

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä