Ajankohtaisen kakkosen haastattelema peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd.) kuitenkin vakuuttaa, että aikataulussa pysytään.

– Minä en ole aikeissa siirtää lain voimaantuloa. Aikataulu on edelleen se sama. Tällä hetkellähän meillä on budjettineuvottelut käynnissä ja kyllä itse pidän kovasti kiinni siitä, että aikataulussa myöskin pysytään, Guzenina-Richardson sanoo Ylelle.

STM:n ministereillä on ollut vanhuspalvelulaista erimielisyyttä. Guzenina-Richardson  haluaisi ottaa lain uuteen käsittelyyn. Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon (kok.) mukaan puheet uudesta valmistelusta eivät kuitenkaan vastaa sitä, mitä hallitusneuvotteluissa sovittiin.

Risikko on huolissaan lain etenemisestä. Guzenina-Richardson haluaa palauttaa vanhuslain ikärajan takaisin lakiluonnoksen esittämään 75 vuoteen. Hallitusneuvotteluissa sovittiin, että uutta lakia sovelletaan vasta 80 vuotta täyttäneisiin.

MainosGuzenina-Richardson ei vielä osaa määritellä, mitä muutoksia hän haluaa hoitohenkilökunnan mitoituksiin. Lisäksi hän esittää, että lakia kokeiltaisiin joissakin kunnissa ennen sen voimaantuloa. Risikon mielestä kokeiluja ei enää tarvita.

(KL/STT)

Lue Ylen uutinen aiheesta

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*