Ylöjärven kaupunginvaltuuston valtasuhteet heilahtelevat, kun neljä valtuutettua ja neljä varavaltuutettua hyppää perussuomalaisista Suomen Katajaan.

Viime kuntavaaleissa perussuomalaiset nappasivat suurimman puolueen aseman Ylöjärven kaupunginvaltuustossa. Puolue keräsi 23,7 prosenttia annetuista äänistä ja sai 13 valtuutettua kaupungin 51-jäseniseen valtuustoon.

Nyt puolue on tipahtamassa valtuutettujen määrässä vertailtuna kokoomuksen ja SDP:n taakse, sillä tänään maanantai-illan valtuuston alkajaisiksi neljä puolueen kaupunginvaltuutettua ja neljä varavaltuutettua ilmoittavat jättävänsä perussuomalaiset. Ryhmästä eroavat siirtyvät omaan ryhmään, joka on nimeltään Suomen Kataja. Valtuuston voimatasapainoa heilauttavasta muutoksesta kertoi ensimmäisenä Ylöjärven Uutiset.

Uuteen ryhmään siirtyvät kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mauri Heiska, kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Tomi Saaristo, kaupunginvaltuutettu ja Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Inga-Mari Lehti ja kaupunginvaltuutettu Panu Koski. Varavaltuutetuista uuteen poliittiseen kotiin vaihtavat Tuija Hirsimäki, Teemu Koponen, Linda Kyllöinen ja Janne Selin.

-Alkuvuodesta meidän tietoon tuli erästä yksittäistä luottamushenkilöä koskeva asia, jota olisimme halunneet selvittää. Piiri ja puoluejohto estivät kuitenkin systemaattisesti asian selvittämisen. Pikku hiljaa näkemykset kasvoivat luottamuspulaksi, perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtajana tähän saakka toiminut Inga-Mari Lehti kertoo puhelimitse Kuntalehdelle.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)-Ylöjärven perussuomalaisten sääntömääräinen kokous oli jo kutsuttu koolle meidän erottamiseksi, mutta emme jääneet odottamaan giljotiinia, vaan päätimme erota ennen kokousta. Kahden vuoden ajan, minkä minä olen ollut valtuustossa mukana, meillä on ollut erittäin hyvä ja toimiva valtuustoryhmä, jossa olemme saaneet vietyä meille tärkeitä asioita eteenpäin, Lehti jatkaa.

Suomen Katajasta halutaan oma yhdistys ja sen rekisteröinti on parhaillaan vetämässä Patentti- ja rekisterihallituksessa. Uuden ryhmän jäsenistä Mauri Heiska on Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuutettu, joten yhdistys tulee vaikuttamaan jatkossa myös hyvinvointialueen päätöksenteossa.

Viime viikolla Aamulehti uutisoi, että Ylöjärvellä aletaan valmistella valtuustoryhmien toimesta tilapäisen valiokunnan perustamista kaupunginhallituksen luottamuksen selvittämiseksi. Aamulehden uutisen mukaan taustalla olisi juuri perussuomalaisten ryhmän hajottanut puolueen sisäinen kädenvääntö.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*