Avustettavissa hankkeissa saattaa olla kyse esimerkiksi energiatehokkuuden edistämisestä tai liikenteen päästöjen vähentämisestä. (Kuva: Pixabay)

Kunnat ja alueet voivat hakea avustusta hankkeisiin, jotka tähtäävät kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen.

Lisäksi ympäristöministeriö tiedottaa, että avustushaku on auki heinäkuun loppuun asti.

Avustettavat hankkeet voivat keskittyä esimerkiksi kuntien ilmastojohtamisen kehittämiseen, kuntien ja yritysten väliseen ilmastoyhteistyöhön tai kuntalaisten ilmastotoimien vauhdittamiseen.

Avustettavissa hankkeissa saattaa olla kyse myös energiatehokkuuden edistämisestä tai liikenteen päästöjen vähentämisestä.

Mainos”Rahoitus on mahdollistanut”

Rahaa avustushakuun on varattu noin miljoona euroa. Kukin avustettava hanke voi saada enintään 56 000 euroa sekä enintään 70 prosenttia hankkeen avustuskelpoisista kustannuksista.

Avustusta voi saada muiden muassa palkka- ja suunnittelukustannuksiin. Kulkuneuvojen, tavaroiden tai laitteiden hankinnat tai vuokraukset voivat kattaa enintään 10 prosenttia hankkeen kokonaiskustannuksista.

– Aiemmilla avustuskerroilla rahoitusta saaneet kunnat ovat kertoneet, kuinka rahoitus on mahdollistanut ilmastotoimiin ryhtymisen kunnissa ja alueilla, joiden omat resurssit eivät olisi siihen riittäneet, ympäristöministeriön erityisasiantuntija Veera Visuri sanoo.

Ympäristöministeriö avustaa näitä hankkeita.

– Ilmastotoimiin tarvitaan kaikki mukaan, Visuri kannustaa kuntia ja alueita ympäristöministeriön tiedotteessa.

Hankkeet vauhtiin jo tämän vuoden aikana

Avustuksen hakijana voi olla kunta, kuntayhtymä, seutukunta tai maakunnan liitto tai edellä mainittujen enemmistöomisteinen yhtiö tai näistä muodostettu yhteenliittymä.

Hanke voi alkaa aikaisintaan 1.11.2023 ja sen on päätyttävä viimeistään 15.9.2024. Hankkeen tulee alkaa vuoden 2023 aikana.

Kuntien ilmastohankkeet -avustushaku on itsenäinen ja riippumaton Kuntien ilmastosuunnitelmat -avustushausta. Kunnat ja alueet voivat osallistua kriteerien täyttyessä kumpaankin avustushakuun.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*