Turun pormestari Minna Arve puhuu torstaina YK:n ilmastokokouksessa Glasgow´ssa. Kuva: Liisa Takala

Lahti ja Turku edustavat suomalaisia kaupunkeja YK:n ilmastokokouksessa Glasgow´ssa Skotlannissa.  

Turusta kokoukseen matkustaa pormestari Minna Arve. Hän puhuu torstaina korkean tason YK High Ambition –tilaisuudessa sekä kaupunkien ilmastokokouksessa.  

–Nostan erityisesti esille kiertotaloutta ja luonnon monimuotoisuuden vaalimista, ja kuinka niiden edistäminen on keskeistä kaupunkien onnistuneelle ilmastotyölle, Arve toteaa tiedotteessa. 

Arve on kaupunkien kestävää kehittämistä edistävän maailmanlaajuisen ICLEI-järjestön varapuheenjohtaja. Järjestö toimii yli 125 maassa. 

Mainos–Toivon, että kokouksen seurauksena valtiot nostaisivat ilmastotyönsä kunnianhimoa ja vahvistaisivat kumppanuutta kaupunkien ja kansalaisyhteiskunnan kanssa, Arve sanoo. 

Turun kaupunki on jo puolittanut päästönsä vuoden 1990 tasosta ja se tavoittelee hiilineutraaliutta vuonna 2029.  

Lahti mukana paneeleissa 

Euroopan ympäristöpääkaupungiksi 2021 valitun Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen vieraili Glasgow´ssa viime viikon keskiviikkona. 

Hän osallistui Oslon ja Tukholman pormestarien kanssa paneelikeskusteluun, jonka aiheina olivat muun muassa kaupunkivihreys ja kaupunkien hiilineutraaliustavoitteet.  

–Eri toimijoiden ja sidosryhmien tapaamiset antavat mahdollisuuden jakaa ja omaksua hyviä käytäntöjä, Timonen kertoo tiedotteessa. 

Lisäksi hän on etäyhteyden välityksellä mukana myös huomenna tiistaina järjestettävässä paneelissa, jonka teemana on kaupunkien rooli ilmastotyössä. 

–Kaupungeilla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa. Noin puolet eurooppalaisista asuu Lahden kokoisissa kaupungeissa, hän muistuttaa. 

Lahden tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2025 ensimmäisenä Suomen suurista kaupungeista. Se on kymmenen vuotta Suomen ja 25 vuotta EU:n tavoitetta edellä. 

Aiheesta aiemmin:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*