Hiilipiikkiä saadaan pienemmäksi rakennusten ja rakennusosien uudelleenkäytöllä sekä hiiltä sitovien, lähinnä puuperäisten, materiaalien käytöllä. Aalto-yliopiston kiinteistötalouden professori Seppo Junnila sanoo, että matalahiilikaavoituksessa ei tarvita uutta kaavoitusta, vaan sitä voidaan toteuttaa käyttämällä olemassa olevia rakennuksia mahdollisimman pitkään. (Kuva: Liisa Takala)

Rakentamisen ilmastovaikutukset ovat merkittäviä ja ulottuvat rakennusmateriaalien valmistuksesta kuljetuksiin ja itse rakentamiseen. Rakennetun ympäristön osuus kasvihuonekaasupäästöistä ja energiankulutuksesta on noin 40 prosenttia. Talojen läm...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa