Hallitus on osoittamassa määrärahan kuntien työhön kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. (Kuva: Ville Miettinen)

Ympäristöministeriö avaa avustushaun hankkeille, joilla kunnat ja alueet voivat vähentää kasvihuonekaasujapäästöjään. Rahaa on jaossa 3 miljoonaa euroa. Avustuspotin käyttöönotto edellyttää, että eduskunta myöntää hallituksen talousarvioehdotukseen merkityn lisämäärärahan. 

Kunnat ja alueet voivat hakea avustusta hankkeisiin, jotka tähtäävät kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen taakanjakosektorilla. Hankkeen teema voi liittyä esimerkiksi liikenteen vähähiilisyyteen, rakennusten energiaratkaisujen edistämiseen, kunnan ilmastojohtamisen käytäntöihin tai yritysten ilmastotyön vauhdittamiseen.

Kukin avustettava hanke voi saada enintään 70 000 €, kuitenkin enintään 70 % hankkeen avustuskelpoisista kustannuksista. Avustuksen hakijana voi olla kunta, kuntayhtymä, seutukunta tai maakunnan liitto, näiden täysin omistama yhtiö tai näistä muodostettu yhteenliittymä.

Avustuksen summaa ja hankekohtaista osuutta on nostettu merkittävästi edellisiin hakukertoihin verrattuna, erityisasiantuntija Miia Berger ympäristöministeriöstä sanoo tiedotteessa.

Mainos– Nyt on suurempi mahdollisuus saada avustus oman kunnan tai alueen hyvälle ilmastohankkeelle. Myös ilmastotyötään aloittelevien kuntien kannattaa siis tarttua rohkeasti tilaisuuteen, Berger sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*