Menestyvä kunta tarvitsee menestyviä yrityksiä. Ja sote- ja maakuntauudistuksen myötä tuo kohtalonyhteys vain tiivistyy. Jos kunnan asiat eivät ole kunnossa, niin nuoret äänestävät jaloillaan ja yrityksetkin jäävät ilman asiakkaita.

– Kunta kuolee, jos siellä ei ole menestyviä ja työllistäviä yrityksiä. Kunnan menestyksen kehä alkaa siitä, että on yrityksiä, jotka tuovat työtä ja sen kautta verotuloja rakentaa hyvinvointia ja huolehtia kaikista kuntalaisista, arvioi Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Kunnallisjohdon seminaarissa Oulussa puhuneen Pentikäisen mukaan kuntien on nopeasti ratkaistava, miten ne pysyvät elävänä ja turvaavat tulevaisuutensa ja palvelunsa. Samaan aikaan myös kotimaiset pk-yritykset ovat tekemässä suuria päätöksiä, kun sote- ja maakuntauudistus painaa päälle.

– Kuntien ja pk-kentän kohtalonyhteys on entistä vahvempi. Lähtökohdat ovat erinomaiset, jos kunnan päättäjät ymmärtävät, että ainakin osa jokaisesta palvelusta on tuotettavissa yrittäjien voimin. Kun yritys saa tilaa toimia ja kunnista kasvua tuovia asiakkuuksia, se saa eväitä mennä maailmalle, Pentikäinen muistutti.

25. kerran järjestettyyn Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaariin osallistui lähes tuhat kuntapäättäjää, viranhaltijaa ja yrittäjävaikuttajaa. Ensi vuonna seminaari järjestetään Tampereella.

Mikael Pentikäisen haastattelu Kunta.tv:ssä: 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*