Limingan kunnalla työskentelee vajaa 800 ihmistä. Kuva: Maarit Vaahteranoksa

Liminka valittiin Suomen kekseliäimmäksi kunnaksi osana Hyvä kiertämään -kampanjaa. Kampanjassa kertättiin kunta-alan parhaita oivalluksia valtakunnalliseen Tekojen tori -portaaliin.

Palkinnon jakaa Kuntatyö 2030 -ohjelma, jossa tehdään hyvää kuntatyötä näkyväksi ja tarjotaan tukea kehittämiseen. Taustalla ovat Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkisen alan unioni JAU ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry.

Kehittämistyö näkyväksi

Limingan kunnalla työskentelee hieman alle 800 henkilö. Kunta vei Tekojen torille kampanjan aikana, touko–syyskuussa yli 50 kehittämistekoa kunnan eri toimialoilta. Yhteensä Limingan kunnan työntekijät ja työyhteisöt ovat viime vuosina esitelleet Tekojen torille 85 kehittämistekoa.

Limingan kunta pyrkii parantamaan sekä kuntatyötä että kuntalaisten palveluja. Samalla kehittämistyötä tehdään myös näkyväksi.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Kunnassa halutaan kannustaa henkilöstöä prosessien ja toimintatapojen uudistamiseen ja kehittämistyöstä viestimiseen.

– Viestintä on nostettu top kolmoseen to do listoilla. Olemme koettaneet johtoryhmästä lähtien rohkaista ja aktivoida henkilöstöä. Joskus meillä on ollut kilpailuja, mikä hallintokunta on aktiivisin ja saa parhaiten läpi juttuja lehtiin, kertoo Limingan kunnanjohtaja Pekka Rajala Kuntatyö 2030 -sivustolla.

Rajala pitää myönteistä julkisuutta ja näkyvyyttä eri medioissa menestyksen takeena. Niillä ylläpidetään hyvää kuntakuvaa ja brändiä. Tärkeää on myös hyvän kehittämistyön jakaminen.

– Vaikka kunnat ovat toistensa kilpailijoita, niin olemme myös kumppaneita ja katsomme, että hyviä käytäntöjä tulee jakaa. Ei pyörää kannata moneen kertaan keksiä uudelleen, hän sanoo.

Palkinnon merkitys on Rajalan mukaan kunnalle valtavan suuri.

– Kuntana olemme innovatiivinen ja ketterä, strategiammekin mukaisesti. Limingassa uudistumme ja kokeilemme rohkeasti uutta. Tuemme myös totuttujen toimintatapojen ja ajattelumallien kyseenalaistamista sekä avointa keskustelua. Tämä kaikki näkyy hyvin toimintakulttuurissamme. On hienoa olla Suomen kekseliäimmän kunnan kyläpäällikkö, sanoo kunnanjohtaja Pekka Rajala tiedotteessa. 

Lähes 200 kehittämisratkaisua eri kunnista

Yhteensä Hyvä kiertämään -kampanja toi toukokuun ja syyskuun välillä Tekojen torille lähes 200 uutta kehittämistekoa eri puolilta Suomea. Valtaosa teoista koski opetus- ja kasvatusalaa sekä sosiaali- ja terveysalaa. Lisäksi kunnista ilmoitettiin paljon ratkaisuja, joissa kehitettiin koko organisaatiota.  

Kunta-alalla on paljon eri ammattialoja. Monipuolisuus ja -alaisuus näkyivät hienosti myös kampanjan tuloksissa Tekojen torilla, kertoo KT:n ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu

– Kuntatyöpaikoilla uudistetaan toimintaa ja parannetaan palveluja osana arjen työtä, mutta myös erilaisissa verkostoissa ja hankkeissa. Kuntatyötä kehitetään monesta näkökulmasta.

Parhaat ja innostavimmat kehittämisteot palkitaan Kuntatyö2030 -gaalassa Finlandia-talolla 7. Joulukuuta 2021. Palkinnot jaetaan toimialoittain eri kunnille.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*