Pirkanmaalla otetaan käyttöön valiokuntamalli
Pirkanmaalla aluevaltuustoon edustajiaan saaneet ovat päässeet sopuun toimielinmallista, paikkajaosta puolueiden välillä ja suuremmista sisällöllistä linjauksista. Pirkanmaalla otetaan käyttöön niin sanottu valiokuntamalli ja valiokuntia muodostetaan neljä kappaletta. Valiokuntien työniminä ryhmien välissä neuvotteluissa on ollut tulevaisuusvaliokunta, hyvinvointi- ja kokonaisturvallisuusvaliokunta, paljon palveluita käyttävien asiakkaiden valiokunta ja vähän palveluita käyttävien asiakkaiden valiokunta.
Suurimmat puolueet ottavat luonnolliset tärkeimmät avainpaikat. Aluehallituksen puheenjohtajuus menee kokoomukselle, SDP ottaa hallituksen ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan ja toinen puheenjohtajan paikka menee vasemmistoliitolle.
Aluevaltuustossa SDP saa hoidettavakseen puheenjohtajan pestin, kokoomukselle menee ensimmäinen varapuheenjohtajuus ja perussuomalaisille toinen varapuheenjohtajan tehtävä. Mukana neuvotteluissa olivat kaikki valtuustopaikkoja saaneet ryhmät.
Suomen suurimman hyvinvointialueen tulevaisuutta hahmoteltaessa kaikkien puolueiden lähtökohta oli, että palveluja on oltava saatavilla yhdenvertaisesti, matalalla kynnyksellä ja asiakkaan taloudellisen tilanteen estämättä koko Pirkanmaalla.
-Hyvinvointialueemme palvelujen tuottamisessa on hyödynnettävä entistä laajemmin eri ammattiryhmien sekä organisaatioiden osaamista, yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoita sekä varmistettava henkilöstön hyvinvointi, neuvottelujen lopputuloksesta kertovassa tiedotteessa todetaan.
Neuvotteluja vetänyt Pirkanmaan kokoomuksen puheenjohtaja Aleksi Jäntti oli tyytyväinen torstai-iltana allekirjoitettuun sopimukseen.
-Vaikka yhteisymmärrys ei löytynyt vaivatta, siihen päästiin lopulta nopeasti. Onnistumisessa keskeistä oli se, että kaikki neuvotteluihin osallistuneet olivat fiksuja, tosiasiat tunnustavia ja ratkaisuhaluisia. Alussa todettiin yhteisesti lähtötilanne ja asetettiin tavoite. Sen jälkeen jokaisella oli mahdollisuus vaikuttaa lopputulokseen ja voi sanoa, että lopputuloksessa jokaisen kädenjälki myös tavalla tai toisella näkyy, Aleksi Jäntti alleviivaa.