Hyvinvointialue tiedotti aluehallituksen päätöksestä myös Facebookissa. (Näyttökuva)

Keski-Suomen hyvinvointialueen aluehallitus päätti tiistaina, että hyvinvointialueella käynnistetään yhteistoimintaneuvottelut liittyen vuoden 2025 talousarvion valmisteluun.

Taustalla on hyvinvointialueen taloudellinen tilanne, joka edellyttää uusia sopeuttamistoimenpiteitä.

Keski-Suomen hyvinvointialueen tavoitteena on, että vuodesta 2025 alkaen hyvinvointialueen alijäämä ei kasva ja saavutetaan nollatulos. Kumulatiivinen alijäämä ei tule sopeuttamistoimenpiteistä huolimatta katettua vuoteen 2026 mennessä.

– Jotta lisäalijäämää ei synny vuodesta 2025 lähtien, hyvinvointialue tarvitsee noin 51 miljoonan euron edestä sopeuttamistoimenpiteitä. Tästä summasta 15 miljoonaa euroa tulee julkisen talouden suunnitelman tehtävä- ja rahoitusmuutosten kautta ja loput 36 miljoonaa euroa vaativat hyvinvointialueelta lisäsopeuttamistoimenpiteitä, Keski-Suomen hyvinvointialueen tiedotteessa todetaan.

Yhteistoimintamenettelyn kohteena on koko henkilöstö. Muutoksien arvioidaan olevan henkilötyövuosien vähennyksenä enintään 400 henkilötyövuotta. Arvio tarkentuu vuoden 2025 talousarvion valmistelun edetessä. Sopeuttamistoimenpiteissä on tarkoitus hyödyntää eläköitymistä ja muuta poistumaa. Hyvinvointialueen palveluksessa on noin 12 500 henkilöä.

Mahdollisia toimenpiteitä ovat palvelussuhteen ehtojen muutokset, irtisanomiset, osa-aikaistamiset ja lomautukset.

– Henkilöstökustannusten hillitsemiseksi yhteistoimintaneuvotteluissa on myös tarkoituksena tarkastella muun muassa paikallisia sopimuksia. Hallinnollisia tehtäviä ja toimialojen johtamisjärjestelmää uudistetaan. Lisäksi tarvitaan toimintojen tarkoituksenmukaisuuden ja tehokkuuden parantamista, hyvinvointialue tiedottaa.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*