Heinolan kaupunginvaltuuston kaikki ryhmät ovat torjuneet valtuuston puheenjohtajan Timo Ihamäen, kok., ehdotuksen kiintiöpakolaisten ottamisesta kaupungin väkimäärän kasvattamiseksi, kertoo Itä-Häme.

Ihamäki ehdotti, että Heinola päättäisi nollalinjansa pakolaisten ottamisessa ja nostaisi sadan pakolaisen avulla väkiluvun yli 20 000:n, jotta kaupunki voisi säilyttää sote-palvelunsa

Valtuustoryhmien mukaan väkiluvun ylläpitäminen ei voi olla pakolaisten vastaanottamisen keskeinen kriteeri, vaan tärkeämpää on arvioida asioita humanitäärisen avun tarpeen ja realististen vastaanottomahdollisuuksien kautta.

Heinolan kokoomuksen valtuustoryhmä pohtii, mihin toimenpiteisiin sen pitäisi ryhtyä Ihamäen kommenttien vuoksi.

Ihamäki esitteli tiistaina ajatuksiaan vastaanotettavien pakolaisten kriteereistä ja totesi, että Heinola yrittää ”saada mahdollisimman hyviä ja terveitä maahanmuuttajia”.

– Timon pitäisi nyt kokeneena poliitikkona vetää omat johtopäätöksensä ja miettiä asemaansa valtuuston puheenjohtajana, sanoo Heinolan kokoomusryhmän puheenjohtaja Ilkka Jaakkola kehottaen Ihamäkeä eroamaan mahdollisimman nopeasti.

Itä-Häme: Valtuustoryhmät torjuvat Ihamäen pakolaisaloitteen

Itä-Häme: Ihamäen asema horjuu

Aiheesta aiemmin:

ESS: Heinola ottaa pakolaisia kasvattaakseen väkimääräänsä

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä