Kiista terveyskeskusmaksusta esti budjettisovun Espoossa
Erimielisyys terveyskeskumaksusta esti budjettisovun syntymisen Espoossa.
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
{margin:0cm;margin-bottom:.0001pt;font-size:12.0pt;font-family:’Times New Roman’;}
@page Section1
{size:612.0pt 792.0pt;margin:70.85pt 2.0cm 70.85pt 2.0cm;}
div.Section1
{page:Section1;}
Terveyskeskusmaksun poistamista kannattaneet SDP, Perussuomalaiset/sitoutumattomat, Vasemmistoliitto ja Köyhien asialla irtisanoutuivat talousarviota koskevasta sopimuksensta neuvottelujen loppusuoralla.
Valtuuston neuvottelutoimikunta saavutti neuvottelutuloksen Espoon kaupungin vuoden 2013 talousarviosta ja taloussuunnitelmasta 2013-2015.
Saavutetun sopimuksen takana ovat Kokoomuksen, Vihreiden, RKP:n, Keskustan ja Kristillisdemokraattien valtuustoryhmät.
Sopimuksen allekirjoittaneet ryhmät korostavat tarvetta käyttää myös maksuista saatavat tulot palvelujen lisäämiseen ja kehittämiseen. Ryhmät päättivät, että Espoossa kaupunginhallitukseen tuodaan lokakuussa 2013 selvitys Helsingin seudun terveyskeskusmaksukäytännöistä sekä tarpeesta yhtenäistää seudullinen käytäntö, kun terveyskeskuspalvelujen käyttö tulee mahdolliseksi yli kuntarajojen vuoden 2014 alusta alkaen.
Neuvottelutulos nostaa kaupunginjohtajan vuoden 2013 budjettiesityksen käyttötalouden loppusummaa 4,035 miljoonalla eurolla ja investointeja 300 000 eurolla. Neuvottelijat toteavat, että jo kaupunginjohtajan talousarvioehdotus sisältää merkittävän lisärahoituksen palveluihin.
Vuosille 2014-2017 lisätään koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmien ratkaisemiseen 10 miljoonaa euroa. Määrärahalisäykset katetaan lainanotolla.
Lisävaroja tulee vanhusten palveluihin, erityisesti kotihoidon ja omaishoidon kehittämiseen sekä pitkäaikaissairaiden jonojen purkuun. Perhe- ja sosiaalipalveluissa lisärahaa kohdennetaan erityisesti lasten ja lapsiperheiden avopalveluihin.
Espoon valtuusto päättää talousarviosta keskiviikkona 5. joulukuuta.