Kunta-alan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöstä 67 % osallistui viime vuonna työnantajansa järjestämään ammatilliseen täydennyskoulutukseen. Vuonna 2012 koulutusta järjestettiin keskimäärin 3,7 päivää koulutettua kohden. Tiedot käyvät ilmi KT Kuntatyönantajien tiedustelusta.

KT Kuntatyönantajat kerää vuosittain kunta-alan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön täydennyskoulutusta koskevat tiedot. Täydennyskoulutuksella tarkoitetaan kaikkea sellaista suunnitelmallista koulutusta, jonka tarkoituksena on ylläpitää ja lisätä henkilöstön ammattitaitoa ja osaamista sekä tukea sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaa. Tiedustelussa on huomioitu koulutus, joka on työnantajan hyväksymää ja työtehtäviin liittyvää.

Vuonna 2012 ammatillista täydennyskoulutusta annettiin ammattiryhmittäin tarkasteluna eniten lääkäreille ja hammaslääkäreille sekä muulle korkeakoulutetulle sosiaali- ja terveydenhuoltohenkilöstölle. Näillä ammattiryhmillä oli myös määrällisesti eniten koulutuspäiviä koulutettua kohden.

Tiedustelussa oli mukana myös sosiaali- ja terveysalan johtamiskoulutus, johon osallistui 1 132 henkilöä. Johtamiskoulutusta annettiin keskimäärin 9,6 päivää.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Tiedusteluun vastanneissa kunnissa ja kuntayhtymissä työskenteli yhteensä 222 417 henkilöä sosiaali- ja terveydenhuollossa. Tiedustelu kattaa 92 % koko kunta-alan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöstä. Tilastokeskuksen mukaan lokakuussa 2012 sosiaali- ja terveydenhuollon toimialoilla työskenteli yhteensä 243 025 henkilöä.

KT Kuntatyönanatajien tiedote

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*