Raumalla testataan kotimaisten ruokapostilaatikoiden käyttöä ikäihmisten ruokahuollon helpottamiseksi. (Kuva: Rauman kaupunki)

Raumalla käynnistetään kokeilu, jossa tavoitteena on helpottaa kotona asuvien ikäihmisten ruokahuoltoa. Kesäkuussa starttaavassa kokeilussa kaupasta tilatut ruokakassit toimitetaan asiakkaan kotiosoitteeseen asennettuun uudenlaiseen ruokapostilaatikkoon, jossa ruoka säilyy kuten jääkaapissa. Näin ruokakassin toimitus voi tapahtua, vaikkei asiakas olisi kotona. Sama Viilea-ruokapostilaatikko palvelee myös postilaatikkona.

Käynnistyvässä kokeilussa Rauman kaupunki asentaa Viilea-ruokapostilaatikkoja kaupungin vanhuspalvelujen asiakkaille. Ensimmäiset laatikot on asennettu Sinisaaren Palvelukeskukseen.

-Ruokapostilaatikoita on tässä vaiheessa asennettu kolmisenkymmentä. Kaikkiaan Raumalla on toistasataa ikäihmistä, joille ruokaostokset toimitetaan kotiin. Tämä on erittäin mielenkiintoinen avaus, jonka uskon kyllä leviävän ruuan nettikauppaan laajemminkin, arvioi Rauman sosiaali- ja terveysjohtaja Antti Parpo.

Kokeilu kestää vuoden 2015 loppuun. Raumalla halutaan löytää uudenlaisia kustannustehokkaita ratkaisuja, jotka tukevat ikääntyvien aktiivista ja omatoimista kotona asumista. Sen vuoksi kaupunki on palkannut Sitran tuella hankekoordinaattorin, jonka tehtävänä on muun muassa tukea uusien sähköisten palveluiden käyttöönottoa Raumalla.

Asiasta tarkemmin Rauman kaupungin nettisivuilla

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Hiljaista on blogimaailmassa ne4in kese4isin metuunkin. Itselle4ni kese4tyf6t, muuttopuuhat ja opintohommat ovat vieneet alkukese4ste4 kaiken ajan. Je4ljelle je4e4ve4n olen sitten ke4ytte4nyt yste4vien seurassa ja askartelujen parissa, mutta jotenkin blogin pe4ivitys on je4e4nyt ve4he4isemme4ksi. Tosin nyt muutaman viikon loman aikana blogikin pe4ivittyy tiuhempaan tahtiin! Nyt on aikaa vihdoinkin:)Ihana kortti te4me4kin, tuo teksti on niin vaan maan mainio ja sopii tuohon myhe4ileve4e4n seriffiin te4ydellisesti!

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä