Kevan vt. toimitusjohtaja Tapani Hellstén kuvailee Kevan alkuvuotta 2015 sijoitusten osalta vaiherikkaaksi.

Kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta vastaavan Kevan tammi-syyskuun sijoitusten tuotto oli 1,9 prosenttia eli 813 miljoonaa euroa. Sijoitusten markkina-arvo oli syyskuun lopussa 43,2 miljardia euroa. Viime vuonna vastaavaan aikaan sijoitusten markkina-arvo oli 41,1 miljardia euroa.

Hellstén pitää tulosta vuoden kolmelta ensimmäiseltä vuosineljännekseltä tyydyttävänä olosuhteisiin nähden.

– Keväällä sijoitustuotot olivat poikkeuksellisen hyviä, mutta sittemmin yleinen epävarmuus pääomamarkkinoilla lisääntyi ja kolmannella vuosineljänneksellä koettiin voimakas korjausliike alaspäin, Hellstén kertoo.

Sijoitustoiminnan markkina-arvoinen tuotto oli tammi-syyskuussa 1,9 %. Noteerattujen osakkeiden ja osakerahastojen tuotto oli 1,7 %. Korkosijoitukset tuottivat 0,3 % ja kiinteistösijoitukset (mukaan lukien kiinteistörahastot) 5,0 %. Pienemmistä omaisuuslajeista pääomasijoitusten tuotto oli 15,4 % ja hedge- ja hyödykesijoitusten -0,6 %.

Korkosijoitusten osuus Kevan koko sijoitusvarallisuudesta oli 45,7 % (sisältäen johdannaisten vaikutuksen), noteerattujen osakkeiden ja osakerahastojen 34,6 % ja kiinteistösijoitusten 6,6 %. Pääomasijoitusten osuus oli 6,1 % sekä hedge- ja hyödykesijoitusten 7,1 %.

– Keva varautui mahdollisiin tulossa oleviin markkinalevottomuuksiin keväällä realisoimalla riskipitoisimpia sijoituksiaan. Samalla kasvatimme ns. kassaa noin viiteen miljardiin euroon eli isommaksi kuin koskaan. Kuluvan vuoden viimeisen vuosineljänneksen alkupuoli on ollut suotuisa markkinoilla, mutta pitempiaikainen näkymä on edelleen erittäin epävarma, kertoo sijoitusjohtaja Ari Huotari.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä