Nuoret tulisi ottaa mukaan pöytiin, joissa asioista päätetään, Riina Kasurinen ja Aleksi Koivisto muistuttavat. (Kuva: Kunta.tv)

Nuorten ääni on otettava huomion maakuntauudistuksen valmistelussa, muistuttavat Allianssin Osallisuusryhmän puheenjohtaja Riina Kasurinen ja Nuorisotyön ja -toiminnan ryhmän puheenjohtaja Aleksi Koivisto.

Kasurisen ja Koiviston mukaan kuuleminen tapahtuu parhaiten niin, että nuoret pääsevät suoraan vuorovaikutukseen uudistusta valmistelevien tahojen kanssa.

– Tällä hetkellä monissa valtiovarainministeriön, Kuntaliiton ja sosiaali- ja terveysministeriön ryhmissä ei ihan hirveästi edustusta ole. Toivoisimme, että nuorten arjen asiantuntemus ja edistyshenkisyys pääsisivät mukaan, Aleksi Koivisto sanoo.

– Nuorilla ja nuorisopoliitikoilla on tosi paljon ideiota, miten voidaan hoitaa palveluja paremmin digitaalisesti, miten voidaan kehittää uusia palveluja ja kehittää yhteisöllisyyttä ja uusia ratkaisuja.

Ensi vuonna nuorisovaltuustot tulevat lakisääteisiksi jokaiseen kuntaan. Kasurinen näkee tässä lähtökohdan sille, että nuorten ääni nousee paremmin kuuluviin. Nuoria tulisi kuunnella kuitenkin vielä tätä laajemmin.

– Aina paras keino on, että otetaan nuoret niihin ryhmiin, joissa asioista keskustellaan.

Riina Kasurisen ja Aleksi Koiviston haastattelu Kunta.tv:ssä:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä