Korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Vihervuori ennakoi, että sote- ja maakuntauudistus työllistävät hallinto-oikeuksia. Hän arvioi, että etenkin maakuntauudistuksen toteuttamisesta valitetaan paljon.

– Kuntien ja valtion väliin tulee ihan uusi organisaatio, jolle siirtyy tehtäviä valtiolta. Kyse on ihan uudenlaisesta työnjaosta. Mitä se on? Siihen ei perustuslakikaan anna suoraa vastausta. Tällä hetkellä näyttää siltä, että muutokset tulevat tapahtumaan perustuslakia muuttamatta, Vihervuori sanoo Pohjalaisessa.

Vihervuoren mukaan maakuntauudistus olisi pitänyt istuttaa ensin perustuslakiin, ennen kuin siitä lähdetään päättämään tarkemmin.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Perustuslakivaliokunta on johdonmukainen, ei poliittinen sanoo:

    Perustuslain 121 §:n neljännen momentin pitkään vakiintunut malli on verotusoikeudellinen kuntamuoto, 100-prosenttinen kansanvalta ja itsehallinto. On toiminut käytännössä.

    Maan hallituksen pääministerin edellisen epäonnistumisen (sosiaali- ja terveyspalvelut / tiedotustilaisuus 23.3.2014) jälkeen masinoima malli on suuressa ristiriidassa vakiintuneeseen käytäntöön nähden.

    Lisäksi maan hallituksen mallissa on muita ongelmia suhteessa perustuslakiin sekä Euroopan neuvoston paikallisen itsehallinnon peruskirjaan nähden. Jälkimmäinen on otettu Suomen lakiin 1991.

    Pääministerin on tarkoin noudatettava sekä lakeja että perustuslakia ilman manipulointia.

    PS

    Pääministeri Sipilä (kesk.) eikä KHO:n Vihervuori, eivät ole Suomen perustuslaki eikä perustuslakivaliokunta.

    Kommentteja?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*