Tehy arvostelee sote-uudistuksen valmistelua henkilöstöä edustavia tahojen näkemysten sivuuttamisesta.

Järjestön mukaan henkilöstöasioita käsitellään uudistuksessa ylhäältä ohjatusti ja kuulematta tai osallistamatta henkilöstöä edustavia tahoja lainkaan mukaan.

– Jos henkilöstö ei ole riittävästi ja aidosti mukana muutoksen valmistelussa, voi olla vaikea sitoutua sen toteuttamiseen, kun vielä samaan aikaan hoitohenkilöstön kuormitus perustehtävässään on tosi kova, varoittaa Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo järjestön tiedotteessa.

Tehyn mukaan alkaa näyttää siltä, että henkilöstöä koskevat merkittävimmät linjaukset ja päätökset tehdään aivan muualla kuin niissä työryhmissä, joissa henkilöstöllä on edustus.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Tehyn hampaissa on muun muassa 13. joulukuuta pidetty sote-toimeenpanon valtakunnallisen valmisteluryhmän kokous, joka pidettiin ilman henkilöstöjärjestöjä. Kokouksen aiheena oli henkilöstön asema muutoksessa ja hallituksen esitysluonnoksen lausuntoyhteenveto.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Riskien ennakointi ja hallinta on osa muutosjohtajuutta - myös MAKU:ssa? sanoo:

    Muutosjohtajuus, erityisesti suuren ja monimutkaisen reformin yhteydessä, edellyttää kykyä yhdistää reformin asiajohtamisen (mitä tehdään) ja johtajuuden (miten ja millaisessa tunnelmassa tehdään) valitun vision ja tavoitteiston suunnassa. Keskittyminen tai painotusten kallistuminen asiajohtamiseen, managerointiin, johtaa usein tilanteeseen, jossa johtajuus näyttäytyy epäreiluna tai osaoptimoivana. Myös dialogiin eli muutosvuoropuheluun liittyvät ongelmat nousevat herkemmin esille, jos osallistujat kokevat jäävänsä ”ulkokehälle”. Miten luoda uskoa ja voimaa valitun vision toteuttamiseen? Miten ennakoida niin asiajohtamisen kuin johtajuudenkin (leadership) haasteita? Muun muassa asiallisella riskien ennakoinnilla (kartoitukset) ja hallinnalla (ohjelma- ja projektijohtamisen yhteydessä). Miten näitä asioita on huomioitu valtakunnantasolla ja 18 maakunnan muutosjohtajien projektitoimistoissa? Toivottavasti ammattitaidolla ja oikein välinein. Näin vältetään tilanne, jossa maakuntauudistuksesta jää paha MAKU suuhun, eikö vain.

    Yhteistyöterveisin Jari Salomaa, HL

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*