Kuntalehden podcast ottaa käsittelyyn ajankohtaiset aiheet joka kuukausi. Luvassa kiinnostavia vieraita ja vilkasta keskustelua. Podcastin toimittavat Markku Vento ja Ville Miettinen. Kunta.tv vastaa podcastin teknisestä toteutuksesta.

Podcast on kuunneltavissa SoundCloudin, iTunesin sekä Spotifyn kautta.


Sote | Vieraina Liina-Kaisa Tynkkynen ja Timo Aronkytö

Onko koronakriisiä johdettu hyvin? Miten kriisi vaikuttaa sote-uudistukseen? Käydäänkö Suomessa tarpeeksi keskustelua siitä, kenelle, missä ja miten palveluita tulevaisuudessa järjestetään?

Kuntalehden sote-podcastissa terveyspolitiikan tutkija Liina-Kaisa Tynkkynen ja sote-vaikuttaja Timo Aronkytö käyvät läpi koronaa ja sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuutta.


Ilmasto | Vieraina Miira Riipinen sekä Jyri Seppälä

Onko päättäjillä tahtoa ja uskallusta toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi? Mitkä ovat kuntien pelimerkit ilmastotyössä? Mitkä ovat ilmastotyön seuraavat askeleet?

Näitä ja muita ajankohtaisia ympäristökysymyksiä käsittelevät Kuntalehden tuoreessa podcastissa Suomen Ympäristökeskuksen johtaja, professori Jyri Seppälä ja Kuntaliiton ympäristöpäällikkö Miira Riipinen.


Talous | Vieraana Eero Laesterä

Taipuvatko kuntapäättäjät tarvittaviin päätöksiin? Onko itsehallinto ”pyhä lehmä”?

Kuntalehden uudessa podcastissa aiheena on talous, ja vieraamme Eero Laesterä pohtii muun muassa, onko realistista odottaa luottamushenkilöiltä päätöksiä, joita kuntatalouden elvyttäminen vaatii.


Vihapuhe | Vieraana Johanna vuorelma

Miten vihapuhe taltutetaan? Onko silakoista vaikuttajiksi? Mitä poliitikon, tutkijan tai toimittajan pitää sietää?

Kuntalehden ensimmäisessä podcastissa pohditaan polttavia kysymyksiä vihapuheesta politiikan tutkijan Johanna Vuorelman kanssa.