TIEDOLLA JOHTAMINEN

Taitoan ohjelmajohtaja Sari Kujala.

Tulevaisuuden kunnat tarvitsevat päätöksentekoon tietoa myös kuntalaisistaan ja muusta toimintaympäristöstä. Data auttaa ymmärtämään lähtötilanteen sekä tekemään arvovalintoja ja perusteltuja päätöksiä.

– Elinvoimainen kunta ei tule pärjäämään vain omien järjestelmiensä tuottamalla tiedolla, toteaa Taitoan ohjelmajohtaja Sari Kujala.

Tiedolla johtamista kuntien ja maakuntien tarpeisiin

Taitoa Saaga on Suomen edistyksellisin tiedolla johtamisen työkalu kunnille ja maakunnille. Se yhdistää perinteisen kuntatiedon ja toimintaympäristön tiedon yhteen helppokäyttöiseen järjestelmään ja tekee tiedolla johtamisen helpoksi.

Taitoa Saagassa tieto on aina reaaliaikaista, luotettavaa ja helposti saatavilla. Saagan etuna on lisäksi se, että data on esitetty helposti ymmärrettävässä visuaalisessa muodossa. Näin päätöksenteon ja analyysien tueksi on tarjolla tuoretta, luotettavaa tietoa välittömästi.

– Taitoa Saagan avulla perusteltujen päätösten tekeminen on entistä helpompaa, huomauttaa Kujala.

Jatkuvasti kehittyvä tiedolla johtamisen työkalu

Taitoa Saagan ominaisuuksia kehitetään Taitoassa eteenpäin jatkuvasti. Kun Saagaa kehitetään yhdelle asiakkaalle, uudet ominaisuudet ovat saman tien kaikkien käytössä.

Tänä vuonna Saagaan on kehitetty erityisesti kaupunki-indikaattoreita, jotka tarjoavat aina ajantasaista ja visualisoitua tietoa kunnan elinvoimasta, ympäristöstä, turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Elinvoimaan liittyy esimerkiksi työttömyys, väestö ja lapsiperheiden määrä ja niiden sosioekonominen tilanne. Kehitystyötä viedään eteenpäin yhdessä asiakkaiden kanssa.

– Olemme kartoittaneet sopivia tiedon louhijoita ja rekistereitä, joilta toimintaympäristön tietoa saadaan nopeimmin ja luotettavimmin ammennettua asiakaskuntiemme tarpeisiin. Koska Saagan omistaa Taitoa, se tarkoittaa, etteivät kehitystyön tulokset valu yksityisen yrityksen taskuihin, vaan niistä hyötyvät kaikki, toteaa Kujala.

Taitoa Saaga ei vaadi raskaita investointeja, vaan se on kuukausimaksullinen palvelu, jonka käyttöönotto on nopeaa.

Kunnan Taitoa Oy
goo.gl/TLP6dp
Jaa artikkeli
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.