Lehdon rakentamassa Keravan Päivölänlaakson koulussa on otettu erityisesti huomioon hyvinvointia tukeva tilasuunnittelu mahdollistamaan monipuolisen ja erilaisen oppimisen. Hyvinvointiin on panostettu mm. akustiikassa, materiaaleissa ja värien käytössä. Tilojen muunneltavuus ohjaa hyvinvoinnin lisäämiseen.

Aistiystävällisessä koulussa on hyvä olla.

Lehdon rakentaman Päivölänlaakson koulun tulevat käyttäjät osallistuivat uusien koulutilojen suunnitteluun alusta asti ja näin tiloista saatiin toteutettua kaikille sen käyttäjille mieluisat. Hyvinvointiin on panostettu muun muassa akustiikassa, materiaaleissa ja värien käytössä. Kouluun valittiin aistiystävällinen värimaailma ja usein lapsiin yhdistetyt kirkkaat värit valikoituivat täällä rauhoittavan pastellisiksi. Myös tilojen toimivat sisustusratkaisut tekevät koulutiloista kaikille viihtyisät. Päivölänlaakson koulussa on pyritty juuri sisustuksen ja akustiikan avulla vähentämään aistiärsykkeitä ja parantamaan oppilaiden vireystiloja. Seinät on jätetty valkoisiksi ja akustiikkaa parantavat esimerkiksi huoneiden matot.

Suunnittelussa pääpaino oli muuntuvissa oppimisympäristöissä sekä muunneltavissa tiloissa, jotka vastaavat uuden opetussuunnitelman tarpeita. Uusi koulu mahdollistaa monipuolisen oppimisen – hyvinvointia tukeva tila auttaa oppimista. Opetusta varten tarvittava lisätila löytyy helposti, kun myös aula- ja käytävätilat on suunniteltu niin, että niitä voidaan käyttää myös oppimisen tiloina.  Koulusta löytyy hyvin tilaa liikkumiselle ja toiminnalle, kuten myös keskittymiselle ja tutkimiselle.

Lehto rakentaa nykyaikaisia oppimisympäristöjä.

Me Lehdolla suunnittelemme jokaisen koulun aina yksilöllisesti, yhdessä sen käyttäjien kanssa, saavuttaaksemme parhaan mahdollisen oppimisympäristön. Huomioimme aina myös tilojen käyttökelpoisuuden iltaisin sekä viikonloppuisin. Olemme rakentaneet viimeisten kuukausien aikana koulurakennukset mm. Hausjärvelle, Karigasniemelle, Pieksämäelle, Savukoskelle, Siilinjärvelle ja Utsjoelle.

Nykyaikainen ja toimiva koulu rakentuu nopeasti – opiskelu uudessa koulussa voi alkaa jopa vuoden kuluttua rakentamispäätöksestä! Lehdon helppo ja vaivaton Avaimet käteen -toimitus sisältää sopimuksen mukaan myös kaikki kalusteet, piha-alueen asfaltoinnin, nurmen, modernit leikkipaikat, pelikentät, pyörätelineet… Meiltä voi myös vuokrata uuden, terveen ja toimivan koulun!


Lue lisää Lehdon koulurakentamisesta tästä.

Lehto Group Oyj
www.lehto.fi
Jaa artikkeli
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.