Antti Ahonen on valittu Humppilan kunnanjohtajaksi.

Satakunnan kokoomuksen toiminnanjohtaja Antti Ahonen on Humppilan uusi kunnanjohtaja. Kunnanvaltuusto päätti asiasta äänin 12-9. Virkavaalissa kakkoseksi jäi toinen kärkiehdokas Juuso Alatalo.

Antti Ahonen on itsekin kokenut kuntapoliitikko. Hän on Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen, Kanta-Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtaja ja Kanta-Hämeen hyvinvointialueen valtuutettu.

-Se on selvää, että jätän paikkani Hämeenlinnan kaupunginhallituksessa heti, kun olen työsopimuksen allekirjoittanut. Hallitustehtävän hoitaminen on sula mahdottomuus. Sen sijaan jatkan Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa, Kuntalehden tavoittama Antti Ahonen kertoo.

Jatkamisen takana on perheen kodin pysyminen Hämeenlinnassa.

-Minä en muuta Humppilaan, vaan kuljen töissä Hämeenlinnasta käsin. Tällä hetkellä työmatkani Poriin on kestänyt kaksi tuntia suuntaansa ja kun Hämeenlinnasta Humppilaan ajaa 50 minuutissa, niin työmatkani lyhenee reilusti. Näin lyhyttä työmatkaa minulla ei olekaan ollut vuosikausiin, Ahonen iloitsee.

Humppila sai edustajan aluevaltuustoon

Kunnanjohtajavalinnan myötä Humppila saa myös oman edustajan Kanta-Hämeen hyvinvointialueen aluevaltuustoon. Varsinaisissa vaaleissa kunta jäi ilman oman kunnan valtuutettua.

-Hyvinvointialueen valtuustossa jatkan edelleen. Humppila ja Hämeenlinna kuuluvat Kanta-Hämeen alueeseen, eikä siinä ole mitään ongelmia. Minulla on runsaasti vapaaehtoistehtäviä erilaisissa järjestöissä. Niiden osalta pitää tehdä jatkossa harkintaa tehtävä kerrallaan, Antti Ahonen pohtii.

Humppilan kunnanjohtajan virka tuli avoimeksi, kun vuonna 2020 kunnanjohtajaksi valittu Jyri Sarkkinen lähti Hämeen liiton kehittämisjohtajaksi. Antti Ahonen aloittanee Humppilan kunnanjohtajana aikaisintaan ensi tammikuussa. Siihen saakka hän toimii Satakunnassa Kokoomuksen päätoimisena toiminnanjohtajana, jonka tehtävän hän jättää aloittaessaan työt uudessa virassaan.

-Minä koen, että Humppilassa on paljon mahdollisuuksia. Kunnan talous on kunnossa ja se sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella. Ja tuoreimmissa tilastoissa kunnan muuttovoitto oli plusmerkkinen.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä