Marko Halla siirtyy Enontekiön lentoasemalta koko kunnan johtoon.

Helpolla ei saatu valittua Enontekiölle uutta kunnanjohtajaa, vaikka kunnanhallitus olikin virkaan esittänyt Enontekiön kunnan omistaman lentokentän toimitusjohtajana toiminutta Marko Hallaa. Kun virkaa ryhdyttiin täyttämään, niin kunnanhallituksen puheenjohtaja Leena Palojärvi (Enontekiöläisten ääni-yhteislista) esitti virantäytön palauttamista takaisin kunnanhallitukseen.

Leena Palojärvi oli esittänyt otettavaksi lisää virkaan kelpoisia hakijoita haastatteluun jo kunnanhallituksessa, mutta oli jäänyt siellä mielipiteensä kanssa yksin. Kunnanvaltuuston kokouksessa palauttamisen kannalla oli myös valtuuston puheenjohtaja Jarmo Näkkäläjärvi, joka edustaa Palojärven kanssa samaa sitoutumattomien ryhmää.

Ei jätetty pöydälle

Asia eteni äänestykseen, mutta äänin 9-8 Palojärven esitys asian palauttamisesta takaisin valmisteluun hävisi. Tämän jälkeen jatkettiin kunnanjohtajan viran täyttämistä ja asian palauttamisessa tappiolle jääneiden valtuutetuiden taholta esitettiin kunnanjohtajaksi Antti Iirettä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä Marko Halla sai puolelleen 11 ääntä ja haastajaksi noussut Antti Iire 6 ääntä. Halla on tuttu mies paikkakunnalla, sillä sen jälkeen kun Enontekiön lentoasema siirtyi Finavialta kunnan omistukseen kesällä 2021, niin hän on johtanut lentokentän toimintaa.

Tuleva Enontekiön kunnanjohtaja omaa monipuolisen työtaustan ja on uransa aikana toiminut muun muassa lentäjänä ja lentokoneasentajana. Hän on myös suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon ilmailun operoinnin ja johtamisen alalta Lontoossa ja Dublinin Trinity Collegessa opintoja organisaatiopsykologiasta, tarkemmin riskin hallinnasta ja muutosjohtamisesta.

Valtuuston puheenjohtajalta eriävä mielipide

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Näkkäläjärvi ilmoitti heti äänestyksen jättävänsä päätökseen eriävän mielipiteen. Perusteluksi hän mainitsi sen, että valintaprosessissa on mahdollisesti syrjitty naispuolisia hakijoita, sillä kunnanhallituksen suorittamassa ehdokkaiden haastattelussa oli lopulta ollut mukana vain miehiä.

Enontekiö valitsi nyt seuraajan Petri Härköselle, joka valittiin virkaan viime kesäkuussa. Enontekiöllä on ollut viime vuosina suuria ongelmia löytää kuntaan pysyvä kunnanjohtaja. Sen jälkeen kun vuodesta 2016 kunnanjohtajana aloittanut Jari Rantapelkonen suuntasi Kittilään alkuvuodesta 2022, niin kuntaan valittiin nyt jo kolmas kunnanjohtaja. Ennen Härköstä virkaa hoiti vajaan puolen vuoden ajan Samuli Mikkola. Viimeisen kolmen vuoden aikana virkaa on hoitanut vakituisena tai viransijaisena seitsemän eri henkilöä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*