Hanna Helaste on päättänyt erota Jämsän kaupunginjohtajan virasta 1.8. alkaen. (Kuva: Jämsän kaupunki)

Syyskuussa 2019 Jämsän kaupunginjohtajaksi valittu Hanna Helaste on irtisanoutunut virastaan. Helaste kertoo tehneensä päätöksen pitkän harkinnan jälkeen oman ja perheensä hyvinvoinnin vuoksi.

Kaupungin julkaisemassa tiedotteessa Hanna Helaste kiittää Jämsän kaupunkia ikimuistoisista ja opettavaisista vuosista.

 – Osaavan, joustavan ja sitoutuneen henkilökunnan kanssa on ollut etuoikeus tehdä tätä työtä. Kiitän luottamuksesta ja yhteistyöstä. Toivon Jämsän kaupungille parasta menestystä tulevaan. Olemme yhdessä tehneet paljon ja yrittäneet vielä enemmän. Erilaisten kehityskaarien aikajänne vaihtelee – joissain asioissa tuloksia voidaan saada päivissä, toiset vievät vuosikymmeniä, Helaste kiittelee yhteistyötä.

Maanantaina kaupunginhallituksen kokouksen yhteydessä erostaan kertonut Hanna Helaste jättää virkansa 1. elokuuta alkaen. Koulutukseltaan Helaste on hallintotieteen maisteri ja ennen Jämsään tuloa hän toimi Keiteleen kunnanjohtajana.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Ei syytä viivytellä

Jämsän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jorma Potin arvion mukaan uuden kaupunginjohtajan hakuprosessi polkaistanee vauhdikkaasti käyntiin jo ennen kesälomia.

-Meillä on kahden viikon päästä kaupunginhallitus ja siitä viikon päästä valtuusto, joka viranhaun avaamisesta ja kelpoisuusehdoista lopullisesti päättää. Itse en ainakaan näe mitään syytä sille, että hakua lykättäsiin kesän yli, Poti kommentoi asiaa Kuntalehdelle.

Kokenut kuntapäättäjä on pahoillaan Helasteen päätöksestä jättää kaupunginjohtajan virka.

-Jämsälle Hannan eroaminen on tosi ikävä ratkaisu. Paljon saimme – paljon menetämme. Emme osanneet pitää hyvästä kiinni. Nämä kuntajohtajan paikat ovat tänä aikana tuulisia paikkoja, kun joka suunnalta vaaditaan vain lisää,  eikä mikään riitä, Jorma Poti huokaa.

//muokattu uutisen otsikkoa 7.5.2024 klo 16.33, lisätty maininta kaupunginjohtajasta ja jälkiosa//

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*