Janne Kinnunen vaihtaa Viitasaaren Mikkeliin.

Janne Kinnunen on Mikkelin uusi kaupunginjohtaja. Kaupunginvaltuuston maanantai-illan kokouksessa Viitanen sai kaikkiaan 41 ääntä. Timo Nousiainen keräsi 6 ääntä ja Mervi Simoska neljä ääntä.

Valtuusto kävi lyhyen ja ytimekkään keskustelun kaupunginjohtajavalinnasta. Ryhmäpäätöksen tehneen kokoomuksen Armi Salo-Oksa korosti kaupunginjohtajan roolia koko kaupungin toimintojen johtamisessa.

-Kaupunginjohtaja on kapellimestari, joka saa orkesterin soimaan, Salo-Oksa totesi kannatuspuheenvuorossaan.

Kokoomuksen ohella Kinnunen sai valtuustossa käytettyjen puheenvuorojen perusteella ääniä runsaammin myös keskustan ja demarien riveistä. 41 valtuutetun tuki antaa hyvät lähtökohdat kaupungin johtamiseen.

Mainos-Kyllähän tuo tuki hyvältä tuntuu. En voinut itse ennakoida etukäteen, menenkö kirkkaasti läpi vai tapahtuuko valinta 1-2 äänen erolla suuntaan tai toiseen. Valtuuston luottamus täytyy kuitenkin vielä ansaita ihan jokapäiväisessä työssä, Kinnunen muistuttaa.

Loppuvaiheessa mukaan

Janne Kinnunen työskentelee tällä hetkellä Viitasaaren kaupunginjohtajana. Ennen nykyistä virkaansa Kinnunen on ollut myös Saarijärven kaupunginjohtaja ja Taivalkosken kunnanjohtaja. Koulutukseltaan Kinnunen on kasvatustieteiden ja oikeustieteiden maisteri. Hakuprosessiin hän tuli mukaan vasta loppukesästä rekrytointifirman kosiskelun perusteella.

-Huomasin kyllä jo keväällä Mikkelissä paikan olevan auki, mutta meillä oli silloin omassa kunnassa isoja asioita kesken, enkä asiaa tarkemmin ajatellut. Sitten Mikkelissä valinta siirtyi syksyyn ja loppukesästä minulle soitti headhunter, joka antoi viikon aikaa miettiä asiaa. Niin minä sitten suostumukseni annoin, Janne Kinnunen toteaa.

Ihmisen kokoinen kaupunki

Titteli pysyy Mikkelissä samana, joka on jo nyt käytössä Viitasaarella. Hyppy 6000 asukkaan maalaiskaupungin johtopaikalta yli 50 000 asukkaan maakuntakeskuksen johtoon on kuitenkin melkoinen.

-Olen saanut viimeiset 9 vuotta tehdä töitä kotikunnassani. Onhan se Mikkeli organisaatioltaan selvästi suurempi, mutta samalla se on vielä ihmisen kokoinen kaupunki. Sen johtaminen on iso ja innostava haaste. Tähän saakka toimiessani kuntajohtajana Taivalkoskella, Saarijärvellä ja Viitasaarella olen saanut tehdä ja tutustua monipuolisesti kuntien tehtäviin. Isommassa organisaatiossa on varmasti osattava delegoida enempi asioita, vaikka on sitä toki tullut tehtyä jo nytkin, Janne Kinnunen pohdiskelee.

-Yhteistä kaupungeille on se, että molemmat sijaitsee vesistön äärellä ja ne ovat merkittäviä mökkikuntia. Vapaa-ajan asukkailla on suuri merkitys molemmille kaupungeille, Kinnunen jatkaa.

Kinnusen valinnan myötä Mikkelin kaupunginjohtajuus pysyy tiukasti kovan tason yleisurheilijan näpeissä. Hänen edeltäjänsä Timo Halonen tunnetaan 3000 metrin estejuoksijana ja Kinnunen on puolestaan kolmiloikkaaja. Miehen virallinen ennätys on vuonna 1996 hypätty 16,21 ja tuulituloksena syntyi samana vuonna vielä 10 senttiä parempi tulos. Tuulituloksella olisi irronnut tänä vuonna Joensuun Kalevan Kisoissa SM-kultaa ja virallisella ennätyksellä SM-hopeaa.

Viitasaarelle kannattaa hakea

Mikkelin kuntapäättäjien valinnan myötä Viitasaarella tulee loppuvuodesta kaupunginjohtajan paikka auki. Viitasaarella syntynyt tuleva ex-kaupunginjohtaja suosittelee nykyistä työhuonettaan lämpimästi.

-Ehdottomasti tänne kannattaa hakea töihin. Viitasaarella on ollut tosi hyvä olla nämä vuodet. Täällä on osaava henkilökunta ja luottamushenkilöt ovat ennakkoluulottomia, Janne Kinnunen kehaisee.

EDIT 27.9. klo 10.00: Lisätty juttuun Janne Kinnusen kommentit.